1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. Piotr Krzyżanowski
Śledzie - właściwości
Śledzie to jedne z najpopularniejszych ryb w Polsce. Są nie tylko lubiane, ale też bardzo zdrowe. Sprawdź, co się dzieje z organizmem, gdy jemy śledzie i kto nie powinien spożywać tych ryb >>>>>
2 z 11

fot. pixabay.com
Śledzie na anemię
Śledzie polecane są osobom cierpiącym na anemię, ponieważ są świetnym źródłem jodu, żelaza i cynku.
3 z 11

fot. pixabay.com
Śledzie w ciąży
Śledzie są bezpieczne dla kobiet w ciąży, ponieważ nie są mocno zanieczyszczone metalami ciężkimi, takimi jak rtęć. Zanieczyszczenie to jest niewielkie w porównaniu na przykład z tuńczykiem.
4 z 11

fot. Piotr Krzyżanowski
Śledzie na cholesterol
Śledzie dostarczają solidnej dawki zdrowych kwasów tłuszczowych omega-3, które wpływają korzystnie na poziom dobrego cholesterolu a także wspomagają układ nerwowy.