
Które produkty warto włączyć do swojej diety, aby zachować dobre zdrowie? Przede wszystkim jabłka, gruszki, marchew, kalafior oraz buraki. Co jeszcze? Sprawdź w naszej galerii sezonowe warzywa i owoce, które zaleca się jeść w marcu.

Grejpfruty
W marcu kontynuowane są zbiory zimowe, ale i pojawia się wiele nowalijek, które zwiastują nowy sezon. Dlaczego warto włączyć je do codziennej diety? Pomagają zwalczać sezonowe dolegliwości, które mogą pojawić się wraz z silną zmianą temperatur powietrza. Ponadto większość z nich bogata jest w witaminę C, która gasi pragnienie i działa oczyszczająco.

Limonki
W marcu kontynuowane są zbiory zimowe, ale i pojawia się wiele nowalijek, które zwiastują nowy sezon. Dlaczego warto włączyć je do codziennej diety? Pomagają zwalczać sezonowe dolegliwości, które mogą pojawić się wraz z silną zmianą temperatur powietrza. Ponadto większość z nich bogata jest w witaminę C, która gasi pragnienie i działa oczyszczająco.

Cytryna
W marcu kontynuowane są zbiory zimowe, ale i pojawia się wiele nowalijek, które zwiastują nowy sezon. Dlaczego warto włączyć je do codziennej diety? Pomagają zwalczać sezonowe dolegliwości, które mogą pojawić się wraz z silną zmianą temperatur powietrza. Ponadto większość z nich bogata jest w witaminę C, która gasi pragnienie i działa oczyszczająco.