https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Warzywa i owoce warto, które jeść w marcu. Te produkty warto włączyć do swojej diety

Kamila Pochowska
Które produkty warto włączyć do swojej diety, aby zachować dobre zdrowie? Przede wszystkim jabłka, gruszki, marchew, kalafior oraz buraki. Co jeszcze? Sprawdź w naszej galerii sezonowe warzywa i owoce, które zaleca się jeść w marcu.
Które produkty warto włączyć do swojej diety, aby zachować dobre zdrowie? Przede wszystkim jabłka, gruszki, marchew, kalafior oraz buraki. Co jeszcze? Sprawdź w naszej galerii sezonowe warzywa i owoce, które zaleca się jeść w marcu. pixabay
Dietetycy radzą, aby zachować dobre zdrowie, należy włączyć do swojej diety przede wszystkim warzywa i owoce sezonowe. Jakie produkty szczególnie zaleca się jeść w marcu. Czy nadejście wiosny wymaga od naszego organizmu przygotowania? Zobacz w naszej galerii sezonowe warzywa i owoce, które powinno się jeść w marcu.

Marzec przynosi nam więcej słońca, cieplejszą temperaturę i długo wyczekiwaną wiosnę. To także miesiąc, w którym pojawia się wiele wartościowych warzyw i owoców. Dietetycy zalecają, aby w swojej diecie uwzględniać warzywa i owoce sezonowe. O jakich produktach mowa? Szczegóły w naszej galerii!

W marcu kontynuowane są zbiory zimowe, ale i pojawia się wiele nowalijek, które zwiastują nowy sezon. Dlaczego warto włączyć je do codziennej diety? Pomagają zwalczać sezonowe dolegliwości, które mogą pojawić się wraz z silną zmianą temperatur powietrza. Ponadto większość z nich bogata jest w witaminę C, która gasi pragnienie i działa oczyszczająco.

Sezonowe warzywa i owoce

Które produkty warto włączyć do swojej diety, aby zachować dobre zdrowie? Przede wszystkim jabłka, gruszki, marchew, kalafior oraz buraki. Co jeszcze? Sprawdź w naszej galerii sezonowe warzywa i owoce, które zaleca się jeść w marcu.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zdrowie

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska