Marzec przynosi nam więcej słońca, cieplejszą temperaturę i długo wyczekiwaną wiosnę. To także miesiąc, w którym pojawia się wiele wartościowych warzyw i owoców. Dietetycy zalecają, aby w swojej diecie uwzględniać warzywa i owoce sezonowe. O jakich produktach mowa? Szczegóły w naszej galerii!
W marcu kontynuowane są zbiory zimowe, ale i pojawia się wiele nowalijek, które zwiastują nowy sezon. Dlaczego warto włączyć je do codziennej diety? Pomagają zwalczać sezonowe dolegliwości, które mogą pojawić się wraz z silną zmianą temperatur powietrza. Ponadto większość z nich bogata jest w witaminę C, która gasi pragnienie i działa oczyszczająco.
Sezonowe warzywa i owoce
Które produkty warto włączyć do swojej diety, aby zachować dobre zdrowie? Przede wszystkim jabłka, gruszki, marchew, kalafior oraz buraki. Co jeszcze? Sprawdź w naszej galerii sezonowe warzywa i owoce, które zaleca się jeść w marcu.
