Przeczytaj również: Zamrożony drób z Polski pojedzie do RPA
Program szkolenia:
godz. 11 Otwarcie - Roman Sass, dyrektor KPODR, Roman Wiśniewski, prezes KPZHDiPJ
godz. 11.10 Aktualne tendencje w produkcji kurcząt i indyków rzeźnych, mgr inż. Anna Mońko, KPODR
godz. 11.30 Ocena dobrostanu kurcząt rzeźnych na podstawie zmian podeszwowych i przestrzeganie przepisów dobrostanowych, lek. wet. Jarosław Marunowski, WIW Bydgoszcz
godz. 12.10 Krajowe programy zwalczania pałeczek Salmonella i bioasekuracja fermy, lek. wet. Izabela Smulska, WIW Bydgoszcz
godz. 12.40 Przerwa
godz. 12.55 Efektywne mikroorganizmy jako forma bioasekuracji na fermach drobiu, mgr inż. Adam Filarski, Firma Greenland Technologia EM
godz. 13.25 Sytuacja w branży drobiarskiej, Maciej Bujnik, dyrektor biura KFHDiPJ
godz. 13.50 Zakończenie i poczęstunek