Zajazd pod Zamkiem w Kętrzynie w Kuchennych rewolucjach
W sąsiedztwie XIV-wiecznego krzyżackiego zamku znajduje się Zajazd pod Zamkiem. Restaurację prowadzi rodzeństwo. Ewa zarządza lokalem, a Stanisław odpowiada za finanse.
>> Najświeższe informacje z regionu, zdjęcia, wideo tylko na www.pomorska.pl <<
Mimo że jedzenie jest smaczne, gości skutecznie odstraszają wysokie ceny i niezbyt przytulne wnętrze. Na pomoc wezwano więc Magdę Gessler. Po Kuchennych rewolucjach restauracja serwuje kuchnię polską z okresu międzywojennego.
Zajazd pod Zamkiem - menu
[lista]
[*]krem z dyni z frytkami z warzyw - 11 zł,
[*]krem z białych ryb - 13 zł,
[*]pączek nadziewany wątróbką - 4 zł,
[*]rosół z makaronem - 8 zł,
[*]pulpety z dzika z ziemniakami purée i burakami - 32 zł,
[*]polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowym - 29 zł,
[*]pierogi ruskie (8 sztuk) - 16 zł,
[*]schabowy w kapuście zasmażanej - 23 zł,
[*]bitki wołowe z kaszą gryczaną i burakami - 30 zł.
Zajazd pod Zamkiem - opinie
"Bardzo dobre jedzenie. Miła domowa atmosfera. Szybka sympatyczna obsługa. Polecam".
"Porcje dziecięce. A mogło być tak dobrze. Pozostał tylko smak i zapach. A no i to i ten głód".
"Przepyszne jedzenie. Zupy wspaniałe! Uwielbiam też zajazdowe mazurskie ryby, a na deser sernik! Bardzo, bardzo miła obsługa. Plus niepowtarzalna atmosfera podzamcza. Warto".
"Na lokal trafiliśmy trochę przypadkiem, ale warto było zajrzeć. Obsługa bardzo miła i, co bardzo ważne, uśmiechnięta, o co dziś nie łatwo. Na jedzenie nie musieliśmy długo czekać. Pierogi - jak u babci, gulasz z dzika rewelacja, a sandacz z ziemniaczkami i kapustą oraz żeberka z kaszą gryczaną i buraczkami palce lizać. Z przyjemnością ponownie odwiedzimy to miejsce. Polecam".
"Szału nie ma. Za te ceny spodziewałam się czegoś lepszego. Barszcz smaczny, ale dodano do niego tylko 4 maleńkie pierożki. Gulasz z dzika też nie powalił smakiem. Wszystko po prostu poprawne".
"Pyszne bitki, sandacz i klasyczny schabowy. Warto poczekać ciut dłużej, by dostać świeże jedzenie".
"Pączki z wątróbką absolutnie wyborne, odkrywcze i wyśmienite. Wrażenia generalnie bardzo bardzo pozytywne.
Malutki minus za dość przeciętny gulasz z dzika. Plus za miłą obsługę i kopytka".