Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zajazd pod Zamkiem w Kuchennych Rewolucjach [ZMIANY, OPINIE, MENU]

kad
Tym razem Magda Gessler odwiedziła Zajazd pod Zamkiem w Kętrzynie. Nazwa została ta sama, jednak wnętrze i menu bardzo się zmieniły.

Zajazd pod Zamkiem w Kętrzynie w Kuchennych rewolucjach

W sąsiedztwie XIV-wiecznego krzyżackiego zamku znajduje się Zajazd pod Zamkiem. Restaurację prowadzi rodzeństwo. Ewa zarządza lokalem, a Stanisław odpowiada za finanse.

>> Najświeższe informacje z regionu, zdjęcia, wideo tylko na www.pomorska.pl <<

Mimo że jedzenie jest smaczne, gości skutecznie odstraszają wysokie ceny i niezbyt przytulne wnętrze. Na pomoc wezwano więc Magdę Gessler. Po Kuchennych rewolucjach restauracja serwuje kuchnię polską z okresu międzywojennego.

Zajazd pod Zamkiem - menu

[lista]
[*]krem z dyni z frytkami z warzyw - 11 zł,
[*]krem z białych ryb - 13 zł,
[*]pączek nadziewany wątróbką - 4 zł,
[*]rosół z makaronem - 8 zł,
[*]pulpety z dzika z ziemniakami purée i burakami - 32 zł,
[*]polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowym - 29 zł,
[*]pierogi ruskie (8 sztuk) - 16 zł,
[*]schabowy w kapuście zasmażanej - 23 zł,
[*]bitki wołowe z kaszą gryczaną i burakami - 30 zł.

Zajazd pod Zamkiem - opinie

"Bardzo dobre jedzenie. Miła domowa atmosfera. Szybka sympatyczna obsługa. Polecam".

"Porcje dziecięce. A mogło być tak dobrze. Pozostał tylko smak i zapach. A no i to i ten głód".

"Przepyszne jedzenie. Zupy wspaniałe! Uwielbiam też zajazdowe mazurskie ryby, a na deser sernik! Bardzo, bardzo miła obsługa. Plus niepowtarzalna atmosfera podzamcza. Warto".

"Na lokal trafiliśmy trochę przypadkiem, ale warto było zajrzeć. Obsługa bardzo miła i, co bardzo ważne, uśmiechnięta, o co dziś nie łatwo. Na jedzenie nie musieliśmy długo czekać. Pierogi - jak u babci, gulasz z dzika rewelacja, a sandacz z ziemniaczkami i kapustą oraz żeberka z kaszą gryczaną i buraczkami palce lizać. Z przyjemnością ponownie odwiedzimy to miejsce. Polecam".

"Szału nie ma. Za te ceny spodziewałam się czegoś lepszego. Barszcz smaczny, ale dodano do niego tylko 4 maleńkie pierożki. Gulasz z dzika też nie powalił smakiem. Wszystko po prostu poprawne".

"Pyszne bitki, sandacz i klasyczny schabowy. Warto poczekać ciut dłużej, by dostać świeże jedzenie".

"Pączki z wątróbką absolutnie wyborne, odkrywcze i wyśmienite. Wrażenia generalnie bardzo bardzo pozytywne.
Malutki minus za dość przeciętny gulasz z dzika. Plus za miłą obsługę i kopytka".

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska