Ten będzie w komfortowej sytuacji. Do dyspozycji otrzyma dwie urządzone sale -restauracyjną i kawiarnię oraz bar. W obu może gościć sto osób. Czeka na niego nowe zaplecze kuchenne i sanitarne.
- W wyposażenie kuchni zainwestowaliśmy 130 tysięcy złotych - mówi prezes Oddziału PTTK w Golubiu-Dobrzyniu Mariusz Wróblewski. - Nabyliśmy ekspres do kawy, kostkarkę do lodu, nowoczesny ciąg technologiczny do mycia naczyń, specjalne piece, trzy chłodnie i wiele innych potrzebnych urządzeń. Teraz dokonamy wyboru osoby lub firmy, która poprowadzi zamkową restaurację.
Zdaniem restauratora będzie zapewnienie funkcjonowania zamkowego zaplecza gastronomicznego. Na co dzień klientów może być mniej. Jednak podczas wszelkich imprez goście, odwiedzający zamek powinni mieć miejsce, w którym będą mogli się przyzwoicie pożywić. W planach jest serwowanie wykwintnych potraw, jak i obiadów dla wycieczek szkolnych, które odwiedzają zamek. Ważne jest również zapewnienie posiłków dla gości zamkowego hotelu. Uruchomiony w zeszłym roku hotel ma coraz liczniejszą klientelę. Warto o nią zadbać. Pozostaje też możliwość organizowania imprez na zamówienie.
