
DżemJak zmniejszyć ilość cukru w dżemie? Mamy proste rozwiązanie
Okazuje się, że jest prosty sposób na to, by zmniejszyć ilość cukru w dżemie, a nawet go całkowicie wyeliminować, bez jednoczesnej obawy, że wyjdzie on kwaśny i niesmaczny. Jak to zrobić? Nasz sposób wyjaśniamy na kolejnych slajdach.

Sekret smacznego dżemu bez cukru - kardamon
Wystarczy dodać do dżemu łyżeczkę mielonego kardamonu. Ta wyjątkowa przyprawa wytrąca kwasowość z owoców i nadaje im niespotykanego aromatu.

Kardamon w kuchni - więcej niż tylko przyprawa
Kardamon nie tylko pomaga zredukować cukier w dżemie, ale również idealnie komponuje się z różnymi owocami, takimi jak śliwki, wiśnie, porzeczki, czy maliny. Dodaje dżemowi głębi smaku i unikalnego aromatu.

Trik na zdrowszy i smaczniejszy dżem
Dzięki dodaniu kardamonu, można cieszyć się smacznym dżemem bez cukru. To prosty sposób na zdrowszą wersję ulubionych przetworów owocowych, która z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi dżemów.