Gorący karnawałowy klimat niczym z Rio de Janeiro może zagościć i w naszych domach. Nic trudnego, wystarczy, że wymyślimy oryginalny motyw przewodni zabawy i uprzedzimy o tym nieco wcześniej zaproszonych gości, tak by każdy mógł przygotować pasujące przebranie. Dzięki temu nie będziemy mieć także problemu z tym jak udekorować mieszkanie – obrany klimat imprezy rozwiąże sprawę. Nie możemy zapomnieć również o odpowiedniej playliście. Muzyka musi zarówno idealnie współgrać z wirującymi na domowym parkiecie strojami, jak i wprawiać wszystkich w doskonałe humory.
>> Najświeższe informacje z regionu, zdjęcia, wideo tylko na www.pomorska.pl <<
Dodatkowe atrakcje mogą stanowić gry i integracyjne zabawy. Skutecznie rozładują również atmosferę spotkania z nowopoznanymi osobami. Najważniejsza jednak w organizacji tematycznej domówki jest spójność wszystkich elementów. Przy odrobinie kreatywności i wysiłku zaprocentuje to wspaniałą i niezapomnianą zabawą.
By mieć siłę na zabawę do białego rana, trzeba pozyskać niezbędną energię. A tę zapewni nam odpowiednio skomponowane menu. Nie musi być już tak syto i tłusto jak kiedyś, lepiej postawić na lekkość i oryginalność.
Przekąski powinny być nie tylko proste w zjedzeniu, czyli takie na jeden kęs, ale i w przygotowaniu - nikt z nas nie chce przecież spędzać całego dnia w kuchni. Dlatego najlepszym wyborem będzie poczęstunek w nieskomplikowanej formie. Koreczki z serem pleśniowym, ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, wytrwane muffiny czy krakersy w towarzystwie rozmaitych sosów i dipów. Przygotowanie tych wszystkich dań nie zajmie nam więcej niż godzinę, a sukces mamy w kieszeni.
Poza wytrawnymi przekąskami warto przyrządzić także coś na słodko. Doskonałym pomysłem będzie krucha tarta wypełniona Skyrem waniliowym, którą przygotujemy w około 40 minut. Dzięki gęstej konsystencji jogurtu typu islandzkiego np. od OSM Piątnica z aromatyczną laską wanilii, mamy gotową masę.
- Nie musimy dodawać już innych składników do naszej tarty. Wystarczy, że górę udekorujemy ulubionymi owocami i gotowe! – mówi Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Info z Polski - przegląd najciekawszych informacji z kraju [11.01.2017]