Smaków domowych nalewek nie da podrobić się w masowej produkcji. Tylko własnymi rękami możemy zamknąć w butelkach odrobinę lata i wczesnej jesieni. A później, w chłodne wieczory wspominać dni w kolorze śliwkowym, o zapachu głogu i berberysu.
W piątek 14 sierpnia z Gazetą Pomorską w prezencie dodatek z przepisami na nalewki.
W piątek (14 sierpnia) w "Gazecie Pomorskiej" znajdziecie 30 sprawdzonych przepisów na domowe trunki. Każdą z receptur Hieronim Błażejak, czyli autor naszego poradnika, przetestował osobiście.
Krok po kroku wytłumaczymy jak nastawić nalewki nie tylko ze śliwek, owoców głogu i berberysu, ale także z żurawiny, aronii, jabłek lub jałowca. W naszym poradniku znajdą się również przepisy na trunki z mandarynek, ziaren kawy, suszonych moreli i imbiru.
Już nie możemy doczekać się degustacji, a Wy? Przepisy znajdziecie w papierowym wydaniu "Gazety Pomorskiej" lub jej elektronicznym wydaniu, które możecie pobrać ze strony Prasa24.pl.