asfdsghjkgj

Akcja specjalna Święto Miasta
adsfdfhj

Dania konkursowe oraz porcje degustacyjne propozycji kulinarnych do tytułu "Bydgoskiej Potrawy Roku 2017"
zostaną przygotowane z produktów, które dostarczy nasz Partner Strategiczny Carrefour oraz
Partner Produktowy Prosiaczek.


- Rafał Godziemski - właściciel Memo Restaurant & Wine - Ostatnio szef kuchni udzielił naszej redakcyjnej koleżance obszernego wywiadu, który znajdziecie tutaj http://miastakobiet.pl/366924,Rafal-Godziemski-Kuchnia-to-moj-azyl.html

- Marcin Szukaj - właściciel Restauracji Kuchnia - https://www.facebook.com/kuchniarestauracja/, Kuchnia Bar&Restauracja https://www.facebook.com/Kuchnia-Bar-Restauracja-Grodzka-4-Bydgoszcz/, Bulwar Bistro

Członek Zarządu Euro-Toques Polska. Swoją przygodę z gotowaniem zaczął już w wieku kilku lat robiąc z babcią domowy makaron…
Po ukończeniu Szkoły Gastronomicznej w Bydgoszczy wyjechał na cztery lata do Niemiec, gdzie jako pomocnik szefa kuchni uczył się i podpatrywał mistrza, a później już sam zaczął prowadzić restaurację. Jest laureatem wielu prestiżowych konkursów kulinarnych:, Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne, Zielona Czapka Bonduelle, Europejski konkurs kulinarny „Ryby i owoce lasu”, zdobywca I miejsca w znanym konkursie kulinarnym Primerba Cup 2007 i kandydat do tytułu Kulinarnego Mistrza Polski 2008. Członek drużyny seniorów Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni startującej w Olimpiadzie Kulinarnej IKA 2008 Erfurt, gdzie wraz z drużyną,, POLTAURII’’ zdobył brązowy medal dla naszego kraju.
Obecnie właściciel trzech restauracji w mieście.
Swój sukces w świecie kulinarnym osiągnął dzięki ciężkiej pracy, a jego życiowe motto to "co nas nie zabije, to nas wzmocni”. Do tworzenia swoich dań podchodzi bardzo kreatywnie i twórczo. Komponowanie i dopasowywanie odpowiednich smaków w menu, to jak sam twierdzi jest jego sposobem na stres.


- dr Józef Sadkiewicz - właściciel Akademii Kulinarnej Sadkiewicz

Adiunkt na Uniwersytecie Technologiczno- Przyrodniczym w Bydgoszczy na Wydziale Technologii Żywności i Inżynierii Chemicznej. Wieloletni praktyk i ekspert w branży zbożowo-młynarsko-piekarskiej i kulinarnej.
Prezes i współwłaściciel Instytutu Sadkiewicza ZBPP sp. z o.o. - szkoły niepublicznej, która organizuje kursy podnoszące kwalifikacje zawodowe dla nauczycieli, studentów, kucharzy, piekarzy i młynarzy.
Ma za sobą czternaście lat studiów na kilku uczelniach. Z zawodu rehabilitant, piekarz, technolog żywności, nauczycielem wychowania fizycznego.

Na co dzień łączy posiadaną wiedzę w dbałość o to, co w człowieku duchowe i cielesne.
Jest pomysłodawcą i organizatorem zajęć interaktywnych, edukacyjno- szkoleniowych realizowanych we własnej Akademii Kulinarnej. W swojej działalności promuje i wytwarza produkty, które pochodzą z receptur kuchni staropolskiej.
Kieruję się mottem „powracamy do korzeni smaków”, dbając o to, by dania, których uczy przygotowywane były z produktów naturalnych i pochodziły od producentów regionalnych oraz z okolicznych gospodarstw.

Jego misją jest zwiększenie zainteresowania producentów i konsumentów żywnością wysokiej jakości.
Zaprasza do współpracy ludzi nauki – dietetyków, profesorów, myśliwych, pasjonatów gotowania i sztuki kulinarnej.
W wolnych chwilach wymyśla nowe patenty i urządzenia. Naukowo dzisiaj rozwija kolejną wiedzę i zainteresowania w dyscyplinie farmakognozja i fitoterapia.
Członek mi.n Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska, Bydgoskiego Towarzystwa Naukowego oraz Stowarzyszenia na rzecz Nauki i Technologii Zbóż ICC Polska.


- Monika Gwiazda - doradca kulinarny i szef kuchni - uczestnik programu Top Chef
Na co dzień współpracuje z młodzieżą w łódzkiej Szkole Gastronomicznej, gdzie zgłębia tajniki kuchni razem z przyszłymi kucharzami.
Dla Moniki ważną sprawą jest, aby każde kulinarne zagadnienie przedstawić w sposób jasny i przejrzysty, a przy okazji smaczny.
Z pracą w branży gastronomicznej związana jest od 20 lat, a jej pasją jest gotowanie. Wolny czas poświęca na pogłębianie wiedzy o świecie kulinarnym.
Jakiś czas temu brała udział w popularnym programie telewizyjnym "Top Chef".


- Wojciech Grześkowiak - szef kuchni Pałacu w Lubostroniu - https://www.facebook.com/Pałac-Lubostroń/

Doradca kulinarny z 30 letnim stażem pracy w gastronomii. Jego pasją jest kuchnia regionalna i staropolska, z której czerpie najwięcej pomysłów i smaków.
Współorganizator konkursów kulinarnych mi.in "Festivalu czerniny" i "Festiwalu Kuchni pałuckjej".
Członek jury różnych konkursów kulinarnych.
W wolnym czasie ulubionym zajęciem Wojciecha jest wędkowanie.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3