Katarzyna Zawada
Redaktor, Serwisy TematyczneStrefa Agro
883 materiały
Z mediami jestem związana od ponad dekady. Specjalizuję się w branży agro, przez wiele lat zajmowałam się też sekcją sportową. W Polska Press pracuję już cztery lata, jestem częścią redakcji serwisów tematycznych.
Stawiam na jasny przekaz i kontakt z czytelnikami. Wybieram tematy, które zaspokoją głód wiedzy zarówno rolników, prezesów firm, producentów, jak i zwykłych konsumentów.
Z moich tekstów dowiesz się m.in. o trwających i planowanych naborach, zmianach w dopłatach, problemach gospodarstw, protestach, świadczeniach KRUS i ZUS, cenach podstawowych produktów, a także przeczytasz wywiady z ciekawymi ludźmi z branży.
Pochodzę z Warszawy, ale obecnie mieszkam w woj. podlaskim. Kocham kawę, serialowe maratony, piłkę nożną i skoki narciarskie.
Masz ciekawy temat? Napisz do mnie:
Top 10 najlepszych i największych mleczarni w Polsce. Kto królował w 2020 roku?
Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Związek Rewizyjny opublikował Ranking 10 Najlepszych i Największych Spółdzielni Mleczarskich w 2020 roku. Kto...
KRUS: Wraca zasiłek opiekuńczy. Kto może składać wniosek?
Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego poinformowała, że od 20 grudnia 2021 roku przywraca zasiłek opiekuńczy dla ubezpieczonego rolnika/domownika. Do kiedy...
Świąteczne pierogi lub pyzy na obiad. Jakiej mąki użyć i jak je przygotować
Pierogi, knedle, śląskie, racuchy, pyzy, naleśniki. Czym byłaby kuchnia polska bez mąki? Wykorzystanie tego cennego produktu doskonale sprawdzi się przy wielu...
Rozmrażanie i przechowywanie mięsa. Na co zwrócić uwagę?
Polak zjada przeciętnie 5 kg mięsa miesięcznie. Podroby, steki i mielone są smacznymi, ale jednak wrażliwymi produktami, które wymagają odpowiedniego...
Skorupki jaj, mleko i drożdże. Co je łączy?
W naszych domach znajduje się wiele produktów, których zastosowanie może zaskoczyć. Mleko czy drożdże sprawdzą się nie tylko przy pieczeniu ciast. Z kolei...
10 najbogatszych rolników świata. Kto zbił fortunę w branży agro?
Rolnictwo to nie tylko pasja, ale także sposób na życie. Okazuje się, że branża agro może stwarzać potencjał na lukratywny biznes. Poznajcie 10 najbogatszych...
Roślinne jajo na twardo? Szwajcarzy już je mają
Wygląda jak jajko, ale w smaku go nie przypomina. Szwajcarskie przedsiębiorstwo Migros wprowadziło do sprzedaży „V-Love the Boiled” – jaja na twardo...
Za co uwielbiamy mięso indycze? W USA ląduje dziś na stołach
Chude, lekkostrawne i sycące. Mięso z indyka ma wiele zalet. W ostatni czwartek miesiąca, 25 listopada, Amerykanie zjedzą je w ramach Święta Dziękczynienia....
Co na balkon a co do piwnicy? Przechowywanie warzyw i owoców zimą
Marchewki prosto z ogródka, jabłka z sadu i cebulka z działki mogą smakować dobrze nawet zimą. Na świeżość owoców i warzyw ma wpływ miejsce, w którym je...
Domowe sposoby na przeziębienie. Jesienne syropy pomogą na gorączkę i kaszel
Idealny sposób na przeziębienie i grypę? Tej jesieni postaw na domowe syropy. Nic tak nie podniesie odporności jak naturalne składniki. Drapie w gardle? Kręci w...