Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bistro Sztufada Szklarska Poręba w Kuchennych Rewolucjach [OPINIE, MENU - 23.11.2017]

STYK, AIP
Kuchenne Rewolucje  - Bistro Sztufada Szklarska Poręba.
Kuchenne Rewolucje - Bistro Sztufada Szklarska Poręba. Sylwia Dąbrowa
Przed nami kolejny odcinek Kuchennych Rewolucji. Powstanie Bistro Sztufada Szklarska Poręba. Sprawdź, co można zjeść w tej restauracji. Poznaje menu restauracji oraz opinie o niej.

Bistro Sztufada w Szklarskiej Porębie - to kolejne miejsce, które z programem Kuchenne Rewolucje odwiedziła Magda Gessler. Bistro Sztufada to dawana restauracja Kanion. Teraz popisowym daniem w Bistro Sztufada jest wołowina. Nie brakuje jednak tradycyjnych obiadów czy też makaronów i pizzy. Zobacz menu, które wprowadziła Magda Gessler.

CZYTAJ O KUCHENNYCH REWOLUCJACH >> TUTAJ <<<

Przypomnijmy, że Magda Gessler odwiedza bankrutujące restauracje, by pomóc właścicielom w dokonaniu transformacji. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Próbuje potraw, testuje umiejętności kelnerów i sprawdza higienę pracy. Na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany - układa nowe menu, uczy kucharza kulinarnych sztuczek, a nawet zmienia wygląd lokalu. Czwartego wieczoru następuje ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy wizerunek.

Savoir-vivre przy stole. Jak i jakich używać sztućców?

Źródło:
TVN

Kiedyś restauracja Kanion serwowała wszystko. Była pizza, kuchnia staropolska i włoska. Dziś dominują głównie dania z wołowiny. Klienci mogą zjeść popisowe danie, czyli wołową sztufadę szpikowana słoniną w sosie grzybowym z sałatką buraczano-paprykową (54 zł). W menu Magdy Gessler znalazły się również: pieróg z farszem wołowym z sosem czosnkowym i pomidorowym (29 zł), tatar wołowy z cebulką, ogórkiem i kurkami (25 zł), krem z grochu z pierożkiem wołowym (15 zł) oraz karpatka z musem malinowym i ajerkoniakiem (14 zł).

Bistro Sztufada Szklarska Poręba - Kuchenne Rewolucje [OPINIE, MENU]

Bistro Sztufada Szklarska Poręba - opinie na Facebooku
"W minioną sobotę mieliśmy przyjemność czy raczej nieprzyjemność gościć w restauracji Bistro Sztufada. Byliśmy grupą 19 osobową - rodzice z dziećmi . Na miejscu dowiedzieliśmy się, że przeprowadzała Pani tam Kuchenne Rewolucje . Bardzo nas to ucieszyło . Jednak tylko na chwilę. Pani, która przyjmowała zamówienia zupełnie sobie z tym nie radziła. Zamiast przyjmować stolikami i przekazywać do kuchni, biegała z karteczkami po całej sali, następnie zaczęła wstukiwać to na kasę ( minęło już około 40 minut) a kiedy nasze głodne dzieci zaczęły ją pytać o jedzenie ... rzuciła karteczki i poszła."

"Rewelacja! Obsługa bardzo sympatyczna, pokoje dźwiękoszczelne z balkonem i wspaniałym widokiem na centrum, jedzenie pyszne i bardzo duże porcje. Jak dla mnie plus, że kucharz dostosowuje sie do potrzeb klienta, na życzenie. Śniadania- mistrzostwo! Na pewno tam wrócimy; ))"

Bistro Sztufada Szklarska Poręba - menu

  • pieróg z farszem wołowym - 29 złotych
  • tatar wołowy - 25 złotych
  • krem z grochu - 15 złotych
  • szufada z polędwicy wołowej - 54 złote
  • schab na smalcu - 27 złotych
  • polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym - 34 złote
  • panierowana pierś z kurczaka - 28 złotych
  • pizza serowa - 29 złotych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska