https://pomorska.pl
reklama
Pasek artykułowy - wybory

Bistro Sztufada Szklarska Poręba - Kuchenne Rewolucje [OPINIE, MENU]

STYK, AIP
Kuchenne Rewolucje  - Bistro Sztufada Szklarska Poręba.
Kuchenne Rewolucje - Bistro Sztufada Szklarska Poręba. Karolina Misztal
Przed nami kolejny odcinek Kuchennych Rewolucji. Powstanie Bistro Sztufada Szklarska Poręba. Sprawdź, co można zjeść w tej restauracji.

Magda Gessler odwiedza bankrutujące restauracje, by pomóc właścicielom w dokonaniu transformacji. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Próbuje potraw, testuje umiejętności kelnerów i sprawdza higienę pracy. Na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany - układa nowe menu, uczy kucharza kulinarnych sztuczek, a nawet zmienia wygląd lokalu. Czwartego wieczoru następuje ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy wizerunek.

CZYTAJ O KUCHENNYCH REWOLUCJACH >> TUTAJ <<<

Bistro Sztufada Szklarska Poręba - restauracja po Kuchennych Rewolucjach
Tym razem Magdalena Gessler wybrała się do Szklarskiej Poręby. Tam powstała restauracja Bistro Sztufada Szklarska Poręba.

Kiedyś restauracja Kanion serwowała wszystko. Była pizza, kuchnia staropolska i włoska. Dziś dominują głównie dania z wołowiny. Klienci mogą zjeść popisowe danie, czyli wołową sztufadę szpikowana słoniną w sosie grzybowym z sałatką buraczano-paprykową (54 zł). W menu Magdy Gessler znalazły się również: pieróg z farszem wołowym z sosem czosnkowym i pomidorowym (29 zł), tatar wołowy z cebulką, ogórkiem i kurkami (25 zł), krem z grochu z pierożkiem wołowym (15 zł) oraz karpatka z musem malinowym i ajerkoniakiem (14 zł).

Bistro Sztufada Szklarska Poręba - opinie na Facebooku
"Trudno powiedzieć czy to jeszcze restauracja Kanion czy już Bistro Sztufada po kuchennych rewolucjach Pani Magdy G. W każdym razie menu przygotowane przez najsłynniejszą kucharkę w Polsce dwa dni po Jej rewolucjach mnie osobiście zachwyciło !! Pyszny krem z zielonego groszku - możliwe że dla niektórych ciut za pikantny ale dla mnie idealny , przepyszny, chrupki pieróg z wołowina z sosem kurkowym i rozpływająca się w ustach Sztufada wołowa z knedlami w sosie grzybowym z rewelacyjna sałatką buraczano-paprykową w zalewie octowej !! Naprawdę polecam !! W jednym i w drugim daniu grzybów było tyle ze nie można było ich zjeść .....a to ogromny plus bo grzyby zazwyczaj są w menu a pózniej się ich szuka na talerzu !! Nie wiem jak smakowały te same dania "przygotowane" przez Panią M ale po dwóch dniach Kucharz przygotował dania w taki sposób ze chętnie tam jeszcze wrócę . Bardzo miła obsługa i zainteresowana klientem. Jedyny minus który zadecydował ze daje 4 a nie 5 gwiazdek to to że dostając zupę zaraz Kelnerka przyniosła nam następne danie - trudno było się zdecydować co jeść najpierw - czy ciepłą zupę czy danie główne !! Ale mimo tego polecam to miejsce i życzę powodzenia , naprawdę było smaczne !!"

"W minioną sobotę mieliśmy przyjemność czy raczej nieprzyjemność gościć w restauracji Bistro Sztufada. Byliśmy grupą 19 osobową - rodzice z dziećmi . Na miejscu dowiedzieliśmy się, że przeprowadzała Pani tam Kuchenne Rewolucje . Bardzo nas to ucieszyło . Jednak tylko na chwilę. Pani, która przyjmowała zamówienia zupełnie sobie z tym nie radziła. Zamiast przyjmować stolikami i przekazywać do kuchni, biegała z karteczkami po całej sali, następnie zaczęła wstukiwać to na kasę ( minęło już około 40 minut) a kiedy nasze głodne dzieci zaczęły ją pytać o jedzenie ... rzuciła karteczki i poszła."

"Rewelacja! Obsługa bardzo sympatyczna, pokoje dźwiękoszczelne z balkonem i wspaniałym widokiem na centrum, jedzenie pyszne i bardzo duże porcje. Jak dla mnie plus, że kucharz dostosowuje sie do potrzeb klienta, na życzenie. Śniadania- mistrzostwo! Na pewno tam wrócimy; ))"

Savoir-vivre przy stole. Jak i jakich używać sztućców?

Źródło:
TVN

Komentarze 12

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

g
gosc2019
Pizza,to tylko z nazwy przypomina pizzę,a cena kosmiczna.Krem z grochu z nadmierną ilością przyprawy,której nazwy nawet kelnerka nie potrafiła podać.
M
Mery 2019
Obrzydliwe zimne jedzenie i ceny z kosmosu.
E
Eva007
Bez szalu
Drogo , ok
Ale placic za cos co smierdzi tluszczem
Jest mega tluste fuj
Kwasnica okropna
Coz jada teraz na popularnosci
Ale jak dlugo .....
Jedzenie bez szalu, smaku i przypraw
E
Eva007
Bez szalu
Drogo , ok
Ale placic za cos co smierdzi tluszczem
Jest mega tluste fuj
Kwasnica okropna
Coz jada teraz na popularnosci
Ale jak dlugo .....
Jedzenie bez szalu, smaku i przypraw
B
Ben
Polecam knajpe naprzeciwko sztufady.Trzyma renome i jedzenie jest boskie.
B
Ben
Polecam knajpe naprzeciwko sztufady.Trzyma renome i jedzenie jest boskie.
M
Marta
Przyciągają tylko na reklamę filet za gruby ciągnący i bez smaku,kapustą zasmazana do schabu zimna,a dzieci zastanawialy się z jakiego sklepu kupili mrożona pizzę odgrzana była okropna.
X
Xeno
Trafiliśmy tam przypadkiem dwa dni temu. Ceny są wyższe niż te podane w artykule. Na pieroga z wołowiną się nie doczekałem. Po pół godziny zostałem poinformowany, że nie ma ciasta, a reszta rodziny już jadła. Skończyło się na schabowym, który miał dziwny smak i był przesiąknięty tłuszczem.
M
Magda
Szału nie robi,reklamowana karpatka okropna w smaku
R
Robert
Po Rewolucjach ceny 30% w górę, potrawy niedopracowane, ten pieróg niejadalny, dają do niego sosy jak do pizzy, jadą na reklamie. Jak długo? I brudno!!! Obok restauracja Niebo w gębie, czeka się na wolne miejsce, na przeciwko Michałowa zagroda- pysznie i klimatycznie, również ciężko o miejsce. Lipa, nędza sami pójdźcie i zobaczycie, że mam racje.
R
Robert
Po Rewolucjach ceny 30% w górę, potrawy niedopracowane, ten pieróg niejadalny, dają do niego sosy jak do pizzy, jadą na reklamie. Jak długo? I brudno!!! Obok restauracja Niebo w gębie, czeka się na wolne miejsce, na przeciwko Michałowa zagroda- pysznie i klimatycznie, również ciężko o miejsce. Lipa, nędza sami pójdźcie i zobaczycie, że mam racje.
B
Beata
Bez szału! Trochę brudno, okruchy na stoliku.
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska