
One mogą wpłynąć na jakość i smak. Przedstawiamy najczęstsze błędy popełniane podczas smażenia kotletów. Nie tylko psują ich smak, ale mogą być szkodliwe dla prawidłowej pracy naszego organizmu.
Szczegóły na kolejnych slajdach >>>

Jednym z najczęściej popełnianych błędów jest smażenie kotletów na zimnym tłuszczu. Przez to panierka przestaje być chrupiąca, a kotlety tracą na smaku.
Pamiętaj! Zawsze rozgrzewaj tłuszcz przed smażeniem.

Nie zapominaj o odsączeniu! Zanim włożysz kotlety na talerz odsącz je na kawałku ręcznika papierowego. Dzięki temu z pewnością unikniesz nieprzyjemnych dolegliwości żołądkowych, a i kotlety będą bardziej soczyste.

Błędy przy rozbijaniu
Rozbijanie wcale nie jest takie proste, gdyż można go łatwo go porozrywać. Aby tego unikać, rozbij go przy użyciu folii.
Pod deską możesz także podłożyć złożoną kuchenną deskę. Dzięki temu deska nie będzie ci uciekać.