Casa de Locos po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler
Pod koniec listopada 2014 roku Magda Gessler przybyła do Sandomierza, gdzie przeprowadziła Kuchenne Rewolucje w restauracji Casa de Locos (dawniej kubańska restauracja Cubanita).
Restauracja Cubanita (po Kuchennych Rewolucjach Casa de Locos) była dla Magdy Gessler sporym zaskoczeniem. Położona przy ul. Rynek 16, w samym sercu pięknej starówki w Sandomierzu, z oryginalnym wystrojem nawiązującym do kubańskich klimatów, całkiem niezłą kuchnią. Restauracja pojawia się w mediach nie raz, ponieważ grywa w serialu Ojciec Mateusz. A mimo to prawie nikt tutaj nie zagląda.
Na czym polegał problem lokalu Casa de Locos? Co ukrywa eleganckie wnętrze dawnej restauracji Cubanita? Czy to wina kelnerek, które nie mają pojęcia o serwowanych tutaj daniach? Czy też może kucharza, który nie lubi krytyki, a jego potrawy zupełnie nie pasują do kubańskiego wnętrza? A może winę ponoszą właściciele, którzy nie potrafią zarządzać personelem?
Tego będzie musiała dowiedzieć się Magda Gessler podczas Kuchennych Rewolucji w restauracji Casa de Locos (dawniej Cubanita).
Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler w Casa de Locos (dawniej Cubanita)
Restauracja Cubanos oferowała włoską kuchnię, był też pub kubański. Teraz, po Kuchennych Rewolucjach w restauracji Casa de Locos wystrój i menu zostały ujednolicone. Dania są kubańskie, a na ścianach wiszą zdjęcia z Kuby. Menu nie zostało całkowicie zmienione, ale pojawiły się w nim nowe potrawy.
Casa de Locos (Cubanita) Sandomierz [MENU, CENY]
Za barem w restauracji Casa de Losoc pojawiło się 16 rodzajów herbaty z dodatkiem suszonych owoców (czajniczek dla dwojga w cenie 10 zł).
Menu w Casa de Locos jest egzotyczne, czerpie inspiracje z Kuby, Argentyny i kuchni hiszpańskiej. Znajdziemy w nim koktajl z krewetek za 28 zł, sałatkę w połówce ananasa za 25 zł, czy gęstą zupę z fasolą i trzema gatunkami mięsa za 12 zł. Jednym z popisowych da jest kurczak na ryżu z chorizo i bananem podany w całości na patelni, zamówimy go za 48 zł. Na osłodę najpopularniejszy środkowoamerykański deser – pudding flan za 6 zł.
W jakich restauracjach Magda Gessler przeprowadzi Kuchenne rewolucje w nowym sezonie programu? Zobaczcie:
Te restauracje zobaczymy w najnowszym sezonie Kuchennych rew...
Casa de Locos (Cubanita) Sandomierz [OPINIE]
- Dramatycznie słaba restauracja. Nie dość, że nie radzą sobie z obsługą sali (bo na dania czeka się sto lat) to jeszcze jedzenie jest po prostu niedobre i małe. Potwornie to wszystko wolno z kuchni wyjeżdża... I nie da się płacić karta. No same minusy - pisze Hanna na fanpage'u Casa de Loco na Facebooku.
- To nie jest żadna kubańska restauracja. Danie dnia: pierogi i pizza. Pierogi średnie i podane chłodne. Dobre piwo, ale to już nie zasługa lokalu. Ogólnie bez zachwytu. Nie wrócę - komentuje Małgorzata.
- Najgorsza restauracja w jakiej byłam! Obsługa niemiła. Na dania czekaliśmy 50 minut po czym dostaliśmy zimna pizzę z surowym ciastem! Poprosiliśmy właścicielkę o rozmowę o jakości dań, na co odpowiedziała "zaraz" i poszła obsłużyć klientów przy barze. Po 10 minutach czekania poprosiliśmy kelnerkę i poinformowaliśmy ją, że zapłacimy tylko za napoje a nie za pizzę. Usłyszeliśmy "dobra" i pani sobie poszła, kompletnie nas olewając... Zostawiliśmy pieniądze za napoje i wyszliśmy z lokalu. Szczerze odradzam! - pisze Karolina.
- Wystrój bomba. Zapach nie. Obsługa bardzo miła. Jadłam danie dnia, był ok. Małe porcje - krótko opisuje Lena.
- Hm, trochę dziwią nas te niskie oceny. Byliśmy tu i... w sumie pozytywne wrażenia. Zamówiliśmy "typowe polskie dania" i nie mieliśmy żadnych uwag - ocenia Paweł.
Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii
Źródło:
TVN