Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Casa de Locos – dawna restauracja Cubanita w Sandomierzu po Kuchennych Rewolucjach [MENU, CENY, OPINIE]

mw-g
Casa de Locos, czyli dom wariatów - tak po Kuchennych Rewolucjach nazywa się dawna restauracja Cubanita w centrum Sandomierza.  Jak przebiegła przemiana lokalu Cubanita w Sandomierzu? Czy Casa de Locos zyskała rekomendację Magdy Gessler? Czy Casa de Locos przetrwała przemianę?
Casa de Locos, czyli dom wariatów - tak po Kuchennych Rewolucjach nazywa się dawna restauracja Cubanita w centrum Sandomierza. Jak przebiegła przemiana lokalu Cubanita w Sandomierzu? Czy Casa de Locos zyskała rekomendację Magdy Gessler? Czy Casa de Locos przetrwała przemianę? kadr z Kuchennych Rewolucji
Casa de Locos, czyli dom wariatów - tak po Kuchennych Rewolucjach nazywa się dawna restauracja Cubanita w centrum Sandomierza. Jak przebiegła przemiana lokalu Cubanita w Sandomierzu? Czy Casa de Locos zyskała rekomendację Magdy Gessler? Czy Casa de Locos przetrwa przemianę? Sprawdźcie!

Casa de Locos po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler

Pod koniec listopada 2014 roku Magda Gessler przybyła do Sandomierza, gdzie przeprowadziła Kuchenne Rewolucje w restauracji Casa de Locos (dawniej kubańska restauracja Cubanita).

Restauracja Cubanita (po Kuchennych Rewolucjach Casa de Locos) była dla Magdy Gessler sporym zaskoczeniem. Położona przy ul. Rynek 16, w samym sercu pięknej starówki w Sandomierzu, z oryginalnym wystrojem nawiązującym do kubańskich klimatów, całkiem niezłą kuchnią. Restauracja pojawia się w mediach nie raz, ponieważ grywa w serialu Ojciec Mateusz. A mimo to prawie nikt tutaj nie zagląda.

Na czym polegał problem lokalu Casa de Locos? Co ukrywa eleganckie wnętrze dawnej restauracji Cubanita? Czy to wina kelnerek, które nie mają pojęcia o serwowanych tutaj daniach? Czy też może kucharza, który nie lubi krytyki, a jego potrawy zupełnie nie pasują do kubańskiego wnętrza? A może winę ponoszą właściciele, którzy nie potrafią zarządzać personelem?

Tego będzie musiała dowiedzieć się Magda Gessler podczas Kuchennych Rewolucji w restauracji Casa de Locos (dawniej Cubanita).

Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler w Casa de Locos (dawniej Cubanita)

Restauracja Cubanos oferowała włoską kuchnię, był też pub kubański. Teraz, po Kuchennych Rewolucjach w restauracji Casa de Locos wystrój i menu zostały ujednolicone. Dania są kubańskie, a na ścianach wiszą zdjęcia z Kuby. Menu nie zostało całkowicie zmienione, ale pojawiły się w nim nowe potrawy.

Casa de Locos (Cubanita) Sandomierz [MENU, CENY]

Za barem w restauracji Casa de Losoc pojawiło się 16 rodzajów herbaty z dodatkiem suszonych owoców (czajniczek dla dwojga w cenie 10 zł).

Menu w Casa de Locos jest egzotyczne, czerpie inspiracje z Kuby, Argentyny i kuchni hiszpańskiej. Znajdziemy w nim koktajl z krewetek za 28 zł, sałatkę w połówce ananasa za 25 zł, czy gęstą zupę z fasolą i trzema gatunkami mięsa za 12 zł. Jednym z popisowych da jest kurczak na ryżu z chorizo i bananem podany w całości na patelni, zamówimy go za 48 zł. Na osłodę najpopularniejszy środkowoamerykański deser – pudding flan za 6 zł.

W jakich restauracjach Magda Gessler przeprowadzi Kuchenne rewolucje w nowym sezonie programu? Zobaczcie:

Jeśli już nie możecie doczekać się nowego sezonu Kuchennych rewolucji i jesteście ciekawi, jakie restauracje tym razem odwiedziła Magda Gessler, uchylamy rąbka tajemnicy. Zobaczcie, w jakich lokalach kręcono odcinki, które zobaczymy w Kuchennych rewolucjach 2018. Nie zabraknie również restauracji z naszego regionu. Pierwszy odcinek nowego sezonu już w czwartek, 22 lutego 2018, o godz. 21.30 na antenie TVN.Wideo: Kuchenne rewolucje | Nowy sezon | Zwiastunźródło: TVN/x-news

Te restauracje zobaczymy w najnowszym sezonie Kuchennych rew...

Casa de Locos (Cubanita) Sandomierz [OPINIE]

- Dramatycznie słaba restauracja. Nie dość, że nie radzą sobie z obsługą sali (bo na dania czeka się sto lat) to jeszcze jedzenie jest po prostu niedobre i małe. Potwornie to wszystko wolno z kuchni wyjeżdża... I nie da się płacić karta. No same minusy - pisze Hanna na fanpage'u Casa de Loco na Facebooku.

- To nie jest żadna kubańska restauracja. Danie dnia: pierogi i pizza. Pierogi średnie i podane chłodne. Dobre piwo, ale to już nie zasługa lokalu. Ogólnie bez zachwytu. Nie wrócę - komentuje Małgorzata.

- Najgorsza restauracja w jakiej byłam! Obsługa niemiła. Na dania czekaliśmy 50 minut po czym dostaliśmy zimna pizzę z surowym ciastem! Poprosiliśmy właścicielkę o rozmowę o jakości dań, na co odpowiedziała "zaraz" i poszła obsłużyć klientów przy barze. Po 10 minutach czekania poprosiliśmy kelnerkę i poinformowaliśmy ją, że zapłacimy tylko za napoje a nie za pizzę. Usłyszeliśmy "dobra" i pani sobie poszła, kompletnie nas olewając... Zostawiliśmy pieniądze za napoje i wyszliśmy z lokalu. Szczerze odradzam! - pisze Karolina.

- Wystrój bomba. Zapach nie. Obsługa bardzo miła. Jadłam danie dnia, był ok. Małe porcje - krótko opisuje Lena.

- Hm, trochę dziwią nas te niskie oceny. Byliśmy tu i... w sumie pozytywne wrażenia. Zamówiliśmy "typowe polskie dania" i nie mieliśmy żadnych uwag - ocenia Paweł.

Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii

Źródło:
TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska