13 z 20

fot. unsplash.com
SOCZEWICA NA CELLULIT
Soczewica i inne rośliny strączkowe, takie jak czarna fasola, ciecierzyca czy fasola pinto, są doskonałymi źródłami błonnika. Stwierdzono również, że powodują niewielką utratę wagi u osób, które je regularnie spożywają.
14 z 20

fot. unsplash.com
KURKUMA NA CELLULIT
Kurkuma pobudza krążenie, zmniejsza obrzęki i redukuje poziom toksyn dzięki zawartym w niej antyoksydantom.
15 z 20

fot. unsplash.com
SZPARAGI NA CELLULIT
Szparagi mają niewiele kalorii oraz fantastyczne właściwości przeciwzapalne. Pobudzają krążenie krwi, dzięki czemu toksyny są szybciej usuwane z organizmu.
16 z 20

fot. unsplash.com
GRUSZKI NA CELLULIT
Gruszki zawierają około 6 gramów błonnika na średni owoc, co sprawia, że zapewnia uczucie sytości na dłużej.