
AWOKADO NA CELLULIT
Chociaż awokado jest bardziej kaloryczne niż większość innych produktów, może pomóc w stymulowaniu utraty wagi. Badania wykazały, że kobiety regularnie spożywające awokado, zaobserwowały większą utratę wagi w ciągu czterech lat niż kobiety, które nie spożywały tych produktów.

BORÓWKI NA CELLULIT
Badania wiążą spożywanie owoców jagodowych z niższą masą ciała. Istnieje także związek pomiędzy spożyciem tych owoców a zmniejszonym ryzykiem chorób przewlekłych, takich jak wysokie ciśnienie krwi.

WODA NA CELLULIT
W walce z cellulitem bardzo ważne jest nawodnienie organizmu.

KIEŁKI FASOLI NA CELLULIT
Kiełki fasoli to bomba witaminowa. Witaminy A, B, C, D, E i K, kwas foliowy, żelazo, wapń, magnez i cynk – to tylko część składników zawartych w kiełkach. Są bardzo niskokaloryczne a dodatkowo pobudzają krążenie krwi oraz pracę wątroby.