Przedstawione na zdjęciach ceny dań i produktów, które można zamówić nad polskim morzem, pochodzą z pierwszej połowy lipca 2019. Przegląd cen zrobiony został w nadmorskich kurortach w woj. zachodniopomorskim (w powiatach gryfickim i kamieńskim - między innymi w Rewalu, Niechorzu, Pobierowie, Trzęsaczu i Dziwnowie).
Jeśli turysta dobrze się rozejrzy, może zjeść smacznie i w przystępnej cenie. Promocyjne ceny na dania obiadowe gdzieniegdzie zbliżone są do tych w barach mlecznych w dużych miastach. W niektórych miejscach cennik może pozostawić niesmak (zapłać 3 zł za niewielką ilość ketchupu, albo zjedz pizzę "na sucho").
Ceny nad polskim morzem. Dobrze dopytaj
Przed zamówieniem zestawu obiadowego z rybą, którego cena podana jest z góry, warto dopytać o dokładną gramaturę. Czasami obiad w przystępnej cenie potrafi rozczarować, gdy na talerzu wyląduje niewielki kawałek dorsza...
Z kolei kupując smażoną rybę w barze, w którym płacimy dopiero po zważeniu, dobrze jest umówić się, ile - mniej więcej - porcja ryby ma ważyć. Ogromny kawałek (którego na dodatek nie damy rady zjeść do końca) w cenie powyżej 10 zł za 100 g może sprawić, że rachunek zaboli...
▼ZDJĘCIA Z PRZYKŁADOWYMI CENAMI W GALERII PONIŻEJ ▼
Ceny nad polskim morzem 2019. Po ile ryba, lody, pizza, gofry...
Flesz - nowy groźniejszy gatunek kleszcza dotarł do Polski
