
Oto przeciętne ceny detaliczne produktów wielkanocnych w marcu 2019 r. w województwie Kujawsko-Pomorskim (ostatnie dane Urzędu Statystycznego w Bydgoszczy). Sprawdź, co podrożało, a co staniało. Są też pozycje, których cena się nie zmieniła.
Babka lub ciasto drożdżowe (1 kg) kosztowały średnio w marcu 2019 r. 18,68 zł. W porównaniu z zeszłym rokiem to wzrost o 6,8 proc.

Jaja kurze świeże, chów klatkowy lub ściółkowy (1 szt.) kosztowały w marcu 2019 r. średnio 63 gr/szt. Cena się nie zmieniła - wynika z danych Urzędu Statystycznego w Bydgoszczy.

Jaja kurze świeże, chów wolnowybiegowy (1 szt.) kosztowały w marcu 2019 r. średnio 86 gr/szt. Średnia cena w porównaniu z marcem 2018 r. nie zmieniła się - podaje Urząd Statystyczny w Bydgoszczy.
Czytaj również: Ile wydamy na Wielkanoc? Różnie, ale dania będą podobne - jaja, kiełbasa, a nawet pascha

Sernik zwykły, bez dodatków (1 kg) kosztował w marcu 2019 r. średnio w naszym regionie 25,30 zł. W porównaniu z marcem 2018 r. podrożał o 7,4 proc. - podaje US w Bydgoszczy.