Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Choucroute – francuski bigos

Redakcja

SKŁADNIKI

  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • 1/3 szklanki białego wina
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 ziarna jałowca
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • 2 laski kiełbasy kruchej
  • 3 kiełbaski śląskie
  • 5 plastrów boczku parzonego

PRZYGOTOWANIE

W żeliwnym naczyniu rozpuść masło, lekko przesmaż posiekany czosnek. Dodaj przyprawy, a następnie ukiszoną kapustę. Wlej wino. Na wierzchu dania ułóż duże kawałki kiełbasy oraz boczku. Przykryj i gotuj przez około 20 minut.

UWAGA KONKURS: Sprawdź szczegóły!

Choucroute – francuski bigos

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska