SKŁADNIKI
- 1/2 kg kiszonej kapusty
- 1/3 szklanki białego wina
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- 3 ziarna jałowca
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 4 liście laurowe
- 2 laski kiełbasy kruchej
- 3 kiełbaski śląskie
- 5 plastrów boczku parzonego
PRZYGOTOWANIE
W żeliwnym naczyniu rozpuść masło, lekko przesmaż posiekany czosnek. Dodaj przyprawy, a następnie ukiszoną kapustę. Wlej wino. Na wierzchu dania ułóż duże kawałki kiełbasy oraz boczku. Przykryj i gotuj przez około 20 minut.
UWAGA KONKURS: Sprawdź szczegóły!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Koroniewska po śmierci matki została zupełnie sama. Smutne, co mówi o relacji z ojcem
- Paulla prała brudy z ojcem swojego dziecka. Teraz on ma raka. Padły słowa o żerowaniu
- Andrzej Piaseczny przeszedł operację? Wygląda na to, że chciał ukryć opatrunki...
- Kim jest córka Kowalewskiego? Gabriela idzie w ślady rodziców. Będzie wielką gwiazdą?