https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Choucroute – francuski bigos

SKŁADNIKI

  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • 1/3 szklanki białego wina
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 ziarna jałowca
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • 2 laski kiełbasy kruchej
  • 3 kiełbaski śląskie
  • 5 plastrów boczku parzonego

PRZYGOTOWANIE

W żeliwnym naczyniu rozpuść masło, lekko przesmaż posiekany czosnek. Dodaj przyprawy, a następnie ukiszoną kapustę. Wlej wino. Na wierzchu dania ułóż duże kawałki kiełbasy oraz boczku. Przykryj i gotuj przez około 20 minut.

UWAGA KONKURS: Sprawdź szczegóły!

Choucroute – francuski bigos
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska