1 z 6
Przewijaj galerię w dół

fot. Pixabay
Czeskie utopence
Zobacz jak wykonać czeskie utopence krok po kroku - szczegóły wyjaśniamy na kolejnych slajdach naszej galerii.
2 z 6

fot. Pixabay
Wysokiej jakości parówki
Przygotuj dobrej jakości parówki – to podstawa udanego dania! Mniejsze możesz wkładać do słoików w całości, większe pokrój w ćwiartki lub plasterki.
3 z 6

fot. Pixabay
Odpowiednie dodatki
Do słoika wrzuć również pokrojoną cebulę, obrane ząbki czosnku oraz kawałki papryczki chilli. Ich ilość zależna jest od tego jak ostre mają być nasze parówki.
4 z 6

fot. Pixabay
Przygotowanie zalewy
Wodę oraz ocet zmieszaj w proporcji 3:1 (3 szklanki wody na 1 szklankę octu). Dodaj do tego kilka kulek ziela angielskiego oraz kolorowego pieprzu, 3-4 listki laurowe, 4 łyżeczki cukru i jedną łyżeczkę soli. Całość zagotuj, a następnie odstaw do wystudzenia.