4 z 8
Poprzednie
Następne
Deser z warzyw? To możliwe. Pokochasz te pyszne słodkości. Możesz je jeść nawet na diecie
Szpinakowo – kokosowe muffiny a la murawa
Będą świetną przekąską na imprezie urodzinowej młodego piłkarza, ale sprawdzą się też przy innych, wyjątkowych okazjach. To ciasto jest banalnie proste w przygotowaniu.
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 0,5 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ok. 10 dkg świeżego szpinaku
- 0,5 szklanki mleka roślinnego
- 1/3 szklanki oleju
- 1 łyżeczka octu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIE:
- W jednej misce wymieszaj wszystkie składniki suche
- W drugiej misce wymieszaj wszystkie składniki mokre
- Do składników suchych wlej mokre i wymieszaj
- Powstałą masę przelej do foremek na muffiny.
- Piecz ok. 20-30 minut, do suchego patyczka.