Pan Wojciech zapowiadał już na naszych łamach, że otwarcie diabelskiej restauracji w Koronowie jeszcze w lutym... I jest. Że będzie kuchnia kujawska, borowiacka. Bez mrożonek! Jeżeli frytki, to krojone na miejscu, z prawdziwych ziemniaków. Z zup na pewno muska - zupa rodem z Kujaw, chłopska, zimowa, z pulpecikami, koprem, śmietaną...
Więcej wiadomości z Koronowa i okolic na www.pomorska.pl/koronowo[/a]
Co jeszcze? Gołąbki w sosie żurkowym, na pewno kartacze rodem ze wschodu, będzie szandar borowiacki, czyli baba ziemniaczana z sosem borowikowym - to ukłon w stronę wegetarian. Będzie pstrąg smażony na maśle, z ziołami, też desery, właśnie wypiekają się serniki. Zapraszamy.
Burza Mózgów z Robertem Biedroniem w Inowrocławiu.