
Małe babeczki z warzywami
Składniki: szklanka liści szpinaku, 1/4 cukinii, 30 g fety, 1/3 czerwonej papryki, 2 jajka, czosnek granulowany, sól i pieprz, szczypiorek
Wykonanie: szpinak siekamy, cukinię ścieramy na tarce, paprykę kroimy w małą kosteczkę. Jajka roztrzepujemy w misce, z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu oraz szczypiorku. Dodajemy warzywa. Masę przekładamy do foremek do muffinek lub małych tart (blaszane natłuszczamy). Pieczemy 15 minut w 190 stopniach

Melon w szynce
Składniki: melon zielony, szynka, liście bazylii
Wykonanie: melona obieramy, kroimy na kawałki w kształcie prostokąta. Każdy owijamy kawałkiem szynki. Na wierzch kładziemy liść bazylii. Wbijamy wykałaczkę lub szpikulec.

Koreczki
Składniki: kiełbasa drobiowa, mini mozzarella, feta, oliwki, papryka, ogórki kiszone lub konserwowe (wybieramy 3-4 składniki)
Wykonanie: wybrane produkty większych rozmiarów (jak kiełbasa, ogórki lub papryka) kroimy na plasterki lub w większą kostkę. Mniejsze składniki (oliwki, pomidory koktajlowe czy mini mozzarella) pozostawiamy w całości. Składniki nabijamy na wykałaczkę, tak by największe kawałki były na dole

Frytki
Składniki: bataty, marchew lub dynia, rozmaryn, sól, pieprz, zioła prowansalskie, oliwa w sprayu
Wykonanie: wybrane warzywa obieramy, kroimy w słupki, posypujemy ziołami, solą i pieprzem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, spryskujemy oliwą. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach C