
Carpaccio z buraka
Składniki: buraki gotowane, feta, rukola, zioła prowansalskie, natka pietruszki, pieprz
Wykonanie: ser i buraki kroimy w plastry. Układamy naprzemiennie na talerzu, by powstał okrąg. W środek wkładamy liście rukoli. Posypujemy ziołami, pieprzem i natką pietruszki

Roladki z szynki
Składniki: plastry szynki, serek puszysty lub śmietankowy, chrzan w słoiku, gotowane szparagi/fasolka szparagowa ewentualnie jajko gotowane i ogórki kiszone/papryka
Wykonanie: serek mieszamy z chrzanem, nakładamy masę na środek plasterków szynki. Kładziemy też gotowaną fasolkę/szparagi albo ogórka/paprykę pocięte w słupki i ćwiartkę jajka. Zwijamy rulon

Carpaccio z pomidora
Składniki: mozzarella w kulce, pomidory, krem balsamiczny, zioła prowansalskie, rukola
Wykonanie: ser i pomidory kroimy w plastry. Układamy naprzemiennie na talerzu, by powstał okrąg. W środek wkładamy liście rukoli. Polewamy lekko kremem balsamicznym i posypujemy ziołami

Faszerowane pieczarki
Składniki: pieczarki, cebula, pomidory, papryka, zioła, sól pieprz, papryka w proszku, tarta mozzarella, zielona pietruszka
Wykonanie: obcinamy ogonki pieczarkom, kroimy je w kostkę. Podsmażamy z pokrojonymi w kostkę warzywami - cebulą, pomidorami i papryką. Doprawiamy ziołami, solą, pieprzem, proszkowaną papryką. Farsz nakładamy do pieczarek (posypanych solą i pieprzem), pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia posypujemy startym serem. Dekorujemy natką zielonej pietruszki