
Świetne dodatki do rosołu
Jak podkręcić smak rosołu? Wypróbuj te dodatki, a na pewno będziesz je regularnie wrzucać do zupy! Każdy z nich umówiony został na kolejnych slajdach galerii.

Świeży imbir do rosołu
Kawałek imbiru dodany do rosołu podbije smak mięsa i nada zupie orzeźwiającego aromatu. W dodatku jest on bardzo zdrowy! Najlepszy będzie imbir świeży, ale jeśli nie masz takowego pod ręką to sprawdzi się też ten mielony.

Kurkuma do rosołu
Kurkuma nada wywarowi intensywnej barwy, a przy tym dostarczy organizmowi mnóstwo antyoksydantów. Wystarczy szczypta, tak by wzmocnić smak zupy, ale go nie zdominować.

Kości w rosole
Dawniej mamy i babcie zawsze poza samym mięsem dorzucały do zupy także kości. Dzięki nim rosół będzie miał głębszy smak, nieco ciemniejszy kolor, a także wzbogacimy go o pomagający zachować młodość kolagen!