W spotkaniu w urzędzie gminy wzięli udział: Beata Grabowska, dyrektor Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej oraz Igor Dudra, kierownik sekcji higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku. Goście wytłumaczyli jakie zasady należy zachować przy przygotowywaniu potraw na imprezy masowe, takie jak np. dożynki.
Panie dyskutowały także o projekcie „Aktywny senior”, realizowanym przez Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Gminy Rypin, w partnerstwie z kołami gospodyń wiejskich oraz o wizycie w spółdzielni „Kraina Skrwy Manufaktura Zdrowia” w Raku koło Skrwilna, która jest zaplanowana na 13 czerwca.
Flash INFO, odcinek 13 - najważniejsze informacje z Kujaw i Pomorza.
Pismak przeciwko oszustom, uwaga na Instagram
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Opozda podjęła decyzję w sprawie Vincenta. Królikowski nie ma tu nic do gadania
- Ostrzegamy: Daniel Martyniuk znowu "śpiewa". Ekspertka wysyła go na oddział
- Dawno niewidziana Szostak na imprezie. Bardzo się zmieniła [ZDJĘCIA]
- Roksana Węgiel i Kevin Mglej wezmą nowy ślub! Sensacyjne szczegóły tylko u nas