W ubiegłym tygodniu przedstawicielki KGW z terenu gminy Rypin dyskutowały o przygotowaniach do zbliżających się dożynek, festynów i jarmarków.
W spotkaniu w urzędzie gminy wzięli udział: Beata Grabowska, dyrektor Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej oraz Igor Dudra, kierownik sekcji higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku. Goście wytłumaczyli jakie zasady należy zachować przy przygotowywaniu potraw na imprezy masowe, takie jak np. dożynki.
Panie dyskutowały także o projekcie „Aktywny senior”, realizowanym przez Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Gminy Rypin, w partnerstwie z kołami gospodyń wiejskich oraz o wizycie w spółdzielni „Kraina Skrwy Manufaktura Zdrowia” w Raku koło Skrwilna, która jest zaplanowana na 13 czerwca.
Flash INFO, odcinek 13 - najważniejsze informacje z Kujaw i Pomorza.
Wideo
Ostatnia droga Franciszka. Papież spoczął w ukochanej bazylice