1 z 8
Przewijaj galerię w dół
Fasolka szparagowa to jedno z ulubionych letnich warzy w...
fot. Pixabay

Fasolka szparagowa to jedno z ulubionych letnich warzy w Polsce. Pod koniec lipca i na początku sierpnia jest jej najwięcej, ceny są najniższe, więc warto z tego korzystać. To jednak warzywo nie dla wszystkich! Kto powinien ograniczyć fasolkę szparagową, a dla kogo fasolka może być groźna? Sprawdźcie w naszej galerii

2 z 8
Fasolka szparagowa, niestety, jest warzywem ciężko strawnym....
fot. Pixabay

Fasolka szparagowa, niestety, jest warzywem ciężko strawnym. Może sprawić kłopot osobom, które zmagają się ze schorzeniami układu pokarmowego. W tym wypadku nie trzeba jednak całkowicie odstawić fasolkę, ale spożywać ją w ograniczonym zakresie.

3 z 8
Grupą osób, które powinny na nią uważać, są pacjenci z...
fot. Konrad KozłOwski/Polskapress

Grupą osób, które powinny na nią uważać, są pacjenci z podwyższonym poziomem potasu we krwi, bo to warzywa zawiera bardzo dużo pierwiastka.

4 z 8
Przeciwwskazaniem do spożywania dużych ilości fasolki...
fot. Pixabay

Przeciwwskazaniem do spożywania dużych ilości fasolki szparagowej są choroby układu moczowego, w tym niewydolność nerek.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Katastrofa w końcówce! Astoria nie będzie świętować w Bydgoszczy - tak kibicowaliście

Katastrofa w końcówce! Astoria nie będzie świętować w Bydgoszczy - tak kibicowaliście

Tak wygląda teraz Młyn Górny w Grudziądzu. Powstać tu ma "Młyn Energii". Mamy zdjęcia

Tak wygląda teraz Młyn Górny w Grudziądzu. Powstać tu ma "Młyn Energii". Mamy zdjęcia

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Zobacz również

Tak wygląda teraz Młyn Górny w Grudziądzu. Powstać tu ma "Młyn Energii". Mamy zdjęcia

Tak wygląda teraz Młyn Górny w Grudziądzu. Powstać tu ma "Młyn Energii". Mamy zdjęcia

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki