Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Grillowe śniadanie – sałatka z dipem jogurtowo ziołowym, gruszką i camembertem

ReklamaGP
Wideo
od 16 lat

Składniki na 4 porcje

  • Paczka sałaty rzymskiej mini
  • Pęczek rzodkiewek
  • Seler naciowy około pół kilograma
  • Camembert naturalny - 4 sztuki
  • Duży jogurt naturalny
  • Świeże zioła/bazylia, tymianek, kolendra, mięta - po 1 doniczce
  • Bagietka pszenna - 1 sztuka
  • Masło ziołowe - pół kostki
  • Sól, pieprz – do smaku

Tu podaj tekst alternatywny

Wykonanie

Jogurt mieszamy z rozdrobnionymi ziołami świeżymi, przyprawiamy solą i pieprzem. Sałatę rzymską, rzodkiewkę, seler naciowy rozdrabniamy i dodajemy do jogurtu i dokładnie mieszamy. Z bagietki kroimy grzanki smarujemy masłem ziołowym i razem z serem camembert układamy na grillu, grillujemy około 3 min.

Tu podaj tekst alternatywny

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska