Sokołów przejął kontrolę nad producentem wędlin z Borów Tucholskich. Mirosław Gzella, założyciel firmy w Osiu, uważa że dzięki połączeniu z Grupą Sokołów będzie kontynuowany rozwój biznesowy przedsiębiorstwa. Dodaje, że transakcja z Sokołowem, jest też najlepszą gwarancją stabilności zatrudnienia dla pracowników, którzy od wielu lat budowali markę Gzella.
W marcu 2018 r. Sokołów uzyskał zgodę Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów na przejęcie.
Na mocy dokumentów podpisanych 30 maja, Sokołów przejął kontrolę nad jednym z najnowocześniejszych zakładów przetwórstwa mięsnego w Europie i największej w kraju sieci wyspecjalizowanych Delikatesów Mięsnych. Zakład ten o potencjale produkcyjnym ponad 6 000 ton mięsa miesięcznie, a także zapleczem logistycznym i silną oraz rozpoznawalną siecią sklepów własnych jest ósmym zakładem produkcyjnym Grupy Sokołów.
_______________________