
JAJKA I OWOCE JAGODOWE
Wiele śniadań zawiera mieszankę owoców, jednak nie wszystkie z nich działają w podobny sposób, jeśli chodzi o usuwanie tłuszczu. Badania pokazały, że jagody mogą pomóc pozbyć się upartego tłuszczu z brzucha poprzez włączenie genów odchudzania. Jagody są również bogate w błonnik i antocyjany, które pomagają zapobiegać chorobom zwyrodnieniowym, takim jak choroby serca i nowotwory.

JAJKA I CZARNA FASOLA
Czarna fasola jest pełna białka i rozpuszczalnego błonnika, co oznacza, że poczujesz się syty i zobaczysz rezultaty odchudzania.

JAJKA I MIĘSO MIELONE Z INDYKA
Jeśli lubisz łączyć jajka z bekonem i kiełbasą, spróbuj zastąpić je mielonym indykiem. Ma znacznie mniejszą zawartość kalorii i tłuszczu, a większą zawartość białka niż wędliny. Dodatkowo jest to doskonałe źródło kwasów tłuszczowych DHA omega-3, które, jak wykazano, poprawiają pracę mózgu i zapobiegają wzrostowi komórek tłuszczowych.

JAJKA I CHLEB EZECHIELA
Jajka sadzone warto podawać na chlebie Ezechiela. Pełen kiełkujących pełnych ziaren chleb dostarcza jeszcze więcej białka i błonnika. Zawiera cztery gramy błonnika na plasterek, co oznacza, że dłużej zachowasz sytość i będziesz mniej skłonny do podjadania.