Jak powstała najsmaczniejsza golonka z Zielonej Chociny? [wideo]
Aleksander Knitter

Golonkę w kapuście ze szmurowaną kapustą po staropolsku przyrządziły sołtyska Zielonej Chociny Iwona Wysocka z teściową Renatą Wysocką oraz Wanda Osowska.
Wśród dań kaszubskich podczas pierwszej bitwy kulinarnej w parku 1000-lecia pierwsze miejsce zajęła golonka przyrządzona przez panie z koła gospodyń wiejskich w Zielonej Chocinie. Zwycięstwo miło zaskoczyło panie z Zielonej Chociny, które po raz pierwszy odważyły się wystawić na ocenę własne potrawy. Golonkę w kapuście ze szmurowaną kapustą po staropolsku przyrządziły sołtyska Zielonej Chociny Iwona Wysocka z teściową Renatą Wysocką oraz Wanda Osowska. Jak powstało zwycięskie danie? Dowiecie się w materiale wideo.