Jak powstała najsmaczniejsza golonka z Zielonej Chociny? [wideo]

Aleksander Knitter
Golonkę w kapuście ze szmurowaną kapustą po staropolsku przyrządziły sołtyska Zielonej Chociny Iwona Wysocka z teściową Renatą Wysocką oraz Wanda Osowska.
Golonkę w kapuście ze szmurowaną kapustą po staropolsku przyrządziły sołtyska Zielonej Chociny Iwona Wysocka z teściową Renatą Wysocką oraz Wanda Osowska. Aleksander Knitter
Wśród dań kaszubskich podczas pierwszej bitwy kulinarnej w parku 1000-lecia pierwsze miejsce zajęła golonka przyrządzona przez panie z koła gospodyń wiejskich w Zielonej Chocinie. Zwycięstwo miło zaskoczyło panie z Zielonej Chociny, które po raz pierwszy odważyły się wystawić na ocenę własne potrawy. Golonkę w kapuście ze szmurowaną kapustą po staropolsku przyrządziły sołtyska Zielonej Chociny Iwona Wysocka z teściową Renatą Wysocką oraz Wanda Osowska. Jak powstało zwycięskie danie? Dowiecie się w materiale wideo.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie