1 z 11
Przewijaj galerię w dół
Grzyby to idealny dodatek do wielu potraw. W sezonie chętnie...
fot. archiwum/zdjęcie ilustracyjne

Grzyby to idealny dodatek do wielu potraw. W sezonie chętnie się nimi zajadamy. Grzyby są także dobrym źródłem składników mineralnych, głównie potasu, fosforu i magnezu. Poza tym występują w nich pierwiastki śladowe, takie jak miedź, cynk, żelazo, mangan, molibden i selen. A kto nie powinien jeść tych leśnych specjałów?

Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>

2 z 11
Dzieci do lat 3...
fot. archiwum/zdjęcie ilustracyjne

Dzieci do lat 3

Zgodnie z rekomendacjami specjalistów grzyby nie powinny być podawane dzieciom poniżej 3 roku życia.

3 z 11
Dzieci do lat 12...
fot. archiwum/zdjęcie ilustracyjne

Dzieci do lat 12

Wielu specjalistów uważa, ze granica wieku, od której bezpiecznie można podawać grzyby powinna być przesunięta do 12 lat

4 z 11
Osoby starsze
fot. archiwum/zdjęcie ilustracyjne

Osoby starsze

Pozostało jeszcze 6 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Strażacy świętują! Powiatowy Dzień Strażaka w Grudziądzu. Mamy nazwiska odznaczonych

Strażacy świętują! Powiatowy Dzień Strażaka w Grudziądzu. Mamy nazwiska odznaczonych

Złote Gody w Golubiu-Dobrzyniu. Dziewięć par odebrało medale

Złote Gody w Golubiu-Dobrzyniu. Dziewięć par odebrało medale

Raz w miesiącu przygotowuje takie odżywcze śniadanie dla paprotki

Raz w miesiącu przygotowuje takie odżywcze śniadanie dla paprotki

Zobacz również

Nowy komendant Straży Miejskiej w Grudziądzu, emerytowany policjant złożył ślubowanie

Nowy komendant Straży Miejskiej w Grudziądzu, emerytowany policjant złożył ślubowanie

Złote Gody w Golubiu-Dobrzyniu. Dziewięć par odebrało medale

Złote Gody w Golubiu-Dobrzyniu. Dziewięć par odebrało medale