1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Grzyby to idealny dodatek do wielu potraw. W sezonie chętnie się nimi zajadamy. Grzyby są także dobrym źródłem składników mineralnych, głównie potasu, fosforu i magnezu. Poza tym występują w nich pierwiastki śladowe, takie jak miedź, cynk, żelazo, mangan, molibden i selen. A kto nie powinien jeść tych leśnych specjałów?
Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>
2 z 11

fot. archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Dzieci do lat 3
Zgodnie z rekomendacjami specjalistów grzyby nie powinny być podawane dzieciom poniżej 3 roku życia.
3 z 11

fot. archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Dzieci do lat 12
Wielu specjalistów uważa, ze granica wieku, od której bezpiecznie można podawać grzyby powinna być przesunięta do 12 lat
4 z 11

fot. archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Osoby starsze