https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Jeśli masz te objawy kategorycznie nie możesz jeść grzybów. Mogą Ci zaszkodzić!

Justyna Trawczyńska
Opracowanie:
Grzyby to idealny dodatek do wielu potraw. W sezonie chętnie się nimi zajadamy. Grzyby są także dobrym źródłem składników mineralnych, głównie potasu, fosforu i magnezu. Poza tym występują w nich pierwiastki śladowe, takie jak miedź, cynk, żelazo, mangan, molibden i selen. A kto nie powinien jeść tych leśnych specjałów?Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>
Grzyby to idealny dodatek do wielu potraw. W sezonie chętnie się nimi zajadamy. Grzyby są także dobrym źródłem składników mineralnych, głównie potasu, fosforu i magnezu. Poza tym występują w nich pierwiastki śladowe, takie jak miedź, cynk, żelazo, mangan, molibden i selen. A kto nie powinien jeść tych leśnych specjałów?Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>> archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Grzyby to idealny dodatek do wielu potraw. W sezonie chętnie się nimi zajadamy. Grzyby są także dobrym źródłem składników mineralnych, głównie potasu, fosforu i magnezu. Poza tym występują w nich pierwiastki śladowe, takie jak miedź, cynk, żelazo, mangan, molibden i selen. A kto nie powinien jeść tych leśnych specjałów?

Niektórzy dietetycy twierdzą, że dostarczają one sezonowym potrawom smaku i aromatu, i to wszystko. Ale są tacy, którzy przypisują im zdrowotne walory.

Jeśli masz te objawy kategorycznie nie możesz jeść grzybów

Grzyby są jednak ciężkostrawne. Zawierają bowiem chitynę, czyli wielocukier przypominający celulozę, który nie jest trawiony przez człowieka. Pamiętajmy, aby jeść i zbierać tylko grzyby, które znamy. W poniższej galerii sprawdźcie, kto nie powinien jeść grzybów:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Ostatnia droga Franciszka. Papież spoczął w ukochanej bazylice

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska