https://pomorska.pl
reklama

Joanna Brodzik w Bydgoszczy. Niezwykłe spotkanie z aktorką i magiczna kolacja degustacyjna w Bohemie

Magdalena Walczak-Grudzka
Opracowanie:
Joanna Brodzik będzie gościć w Bydgoszczy w ramach cyklu "Artyści w Bohemie".
Joanna Brodzik będzie gościć w Bydgoszczy w ramach cyklu "Artyści w Bohemie". Małgorzata Genca / archiwum PPG
Joanna Brodzik, znana i lubiana aktorka pojawi się w Bydgoszczy na spotkaniu z cyklu Artyści w Bohemie. Miliony widzów pokochały ją jako serialową Magdę M., ale Joanna Brodzik to nie tylko popularna aktorka. Podczas wieczoru w Bohemie zaprosi wraz Szefem Kuchni Restauracji Weranda na kolację degustacyjną z autorskim menu. To będzie wieczór pełen wyjątkowych smaków i opowieści.

Joanna Brodzik w Bydgoszczy na spotkaniu z cyklu Artyści w Bohemie

Joanna Brodzik to uwielbiana aktorka filmowa, telewizyjna i teatralna. Postaci, które zagrała w serialach „Kasia i Tomek”,” „Magda M.” czy serii „Rozlewisko” przyniosły jej ogromną sympatię widzów oraz popularność. Ma na koncie kilkadziesiąt ról i wiele nagród. Otrzymała m.in. Nagrodę Miesięcznika CINEMA „Z Cinema do Cannes” czy Telekamerę w kategorii Najlepsza Aktorka.

Joanna Brodzik obchodzi w 2024 roku jubileusz 30-lecia pracy zawodowej.

Jest także prezeską Fundacji „Opiekun Serca” i dyplomowaną trenerką Szkoły Trop, aktywnie poszukującą w swoich projektach zawodowych możliwości popularyzowania aktywnego słuchania i empatii w działaniu.

Magiczna kolacja z Joanną Brodzik w Bydgoszczy

Podczas spotkania w Bohemie Joanna Brodzik odkryje przed uczestnikami swój kolejny talent, jakim jest gotowanie. Joanna Brodzik to pasjonatka życia. Smakoszka.

Jej debiut literacki „Umami. Opowieści i przepisy” to pełna humoru gawęda kulinarna, będąca zapisem pasji i zgromadzonej przez lata wiedzy. Pozycja została z dużym entuzjazmem przyjęta przez środowisko profesjonalistów w dziedzinie gastronomii.

Jej przepisy powstały z miłości do ludzi, szacunku do produktów i umiejętności słuchania historii opowiadanych przy wspólnym stole. To sensualna podróż przez kontynenty pachnące cynamonem, szafranem, dojrzałymi pomidorami i ukochanymi truskawkami. Ta lektura to wyśniona gawęda kulinarna, którą każdy będzie mógł podzielić się z bliskimi.

Artyści w Bohemie - wyjątkowe spotkanie z Joanną Brodzik

Kolacje degustacyjne połączone ze spotkaniami autorskimi, organizowane przez najwybitniejszych szefów kuchni wraz z Joanną to niezwykle ekscytujące i ubogacające podróże do krainy przypraw i potraw.

Tak będzie również 27 listopada w Bohemie. Zapowiada się wieczór z wyjątkowymi opowieściami i menu, które specjalnie na ten jeden wieczór Joanna Brodzik stworzy wraz Szefem Kuchni Restauracji Weranda Kamilem Wełnicem.

- Moją debiutancką książkę „Umami. Opowieści i przepisy” wyśnioną, wymarzoną gawędę kulinarną napisałam w czasie pandemii. By podarować sobie bezpieczną przestrzeń pośród wspomnień, historii i ludzi, których miałam szczęście spotkać. By w ograniczeniu znaleźć dla siebie ukojenie – opowiada Joanna Brodzik. - Kocham gotować. Choć tak naprawdę najważniejsze są dla mnie szacunek do ludzi, dialogu i wzajemnej obecności, jaką możemy sobie podarować siadając do jednego stołu. Nie wiedziałam, że potrafię napisać książkę. Nie wiedziałam, jak zareagują na nią Czytelnicy i Czytelniczki. To, że cieszy się powodzeniem, że wzrusza, porusza, że dostarcza wiedzy i wrażeń - jest dla mnie wspaniałym doświadczeniem, które pragnę rozwijać.

Kobieta

Dalszy ciąg artykułu pod wideo ↓
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Joanna Brodzik zdradza, że największą kulinarną inspiracją była dla niej babcia. - Jedzenie to nie tylko spożywanie tego, co finalnie trafi na talerz, ale spotkania z ludźmi. Ona bardzo to kultywowała. Przy niewielkim stole potrafiła zmieścić ponad dwadzieścia osób. To postanowiłam sobie od niej przywłaszczyć - opowiadała aktorka w „Dzień Dobry TVN”.

Jest przysłowie: "Jeśli jesteś szczęściarzem większym niż inni, buduj dłuższe stoły, a nie wyższe mury". Joannie Brodzik sztuka ta udaje się doskonale. Bo – jak podkreśla aktorka – jedzenie z radością z innymi, przygotowywanie posiłków z sercem jest nie tylko zamienianiem produktów w danie, lecz także zamienianiem posiłku w energię, która odżywia nas całych.

– Dla mnie najważniejsza jest wspólna obecność przy stole. Dedykuję tę książkę tym, z którymi miałam i mam szczęście przy tym stole siedzieć. Posilać się między kolejnymi kęsami naszą bliskością, śmiechem, radością, zwierzeniami – wyznaje.

Spotkanie w sobotę 23 listopada 2024 roku o godzinie 17:00. Bilety w cenie 350 zł/osoba obejmują wstęp na spotkanie autorskie z Joanną Brodzik oraz wykwintną kolację, której menu aktorka stworzy wraz z Szefem Kuchni Weranda Kamilem Wełnicem. Podczas wieczoru będzie można nabyć książkę Joanny Brodzik „Umami. Opowieści i przepisy”. Wszelkie informacje oraz rezerwacje pod numerem +48 52 5 600 602

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera

Wybrane dla Ciebie

Wyjmij z lodówki i podlej hortensje. Ogród utonie w kwiatach. Oto trik na kwitnienie!

Wyjmij z lodówki i podlej hortensje. Ogród utonie w kwiatach. Oto trik na kwitnienie!

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska