https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Joanna Brodzik w Bydgoszczy. Niezwykłe spotkanie z aktorką i magiczna kolacja degustacyjna w Bohemie

Magdalena Walczak-Grudzka
Opracowanie:
Joanna Brodzik będzie gościć w Bydgoszczy w ramach cyklu "Artyści w Bohemie".
Joanna Brodzik będzie gościć w Bydgoszczy w ramach cyklu "Artyści w Bohemie". Małgorzata Genca / archiwum PPG
Joanna Brodzik, znana i lubiana aktorka pojawi się w Bydgoszczy na spotkaniu z cyklu Artyści w Bohemie. Miliony widzów pokochały ją jako serialową Magdę M., ale Joanna Brodzik to nie tylko popularna aktorka. Podczas wieczoru w Bohemie zaprosi wraz Szefem Kuchni Restauracji Weranda na kolację degustacyjną z autorskim menu. To będzie wieczór pełen wyjątkowych smaków i opowieści.

Joanna Brodzik w Bydgoszczy na spotkaniu z cyklu Artyści w Bohemie

Joanna Brodzik to uwielbiana aktorka filmowa, telewizyjna i teatralna. Postaci, które zagrała w serialach „Kasia i Tomek”,” „Magda M.” czy serii „Rozlewisko” przyniosły jej ogromną sympatię widzów oraz popularność. Ma na koncie kilkadziesiąt ról i wiele nagród. Otrzymała m.in. Nagrodę Miesięcznika CINEMA „Z Cinema do Cannes” czy Telekamerę w kategorii Najlepsza Aktorka.

Joanna Brodzik obchodzi w 2024 roku jubileusz 30-lecia pracy zawodowej.

Jest także prezeską Fundacji „Opiekun Serca” i dyplomowaną trenerką Szkoły Trop, aktywnie poszukującą w swoich projektach zawodowych możliwości popularyzowania aktywnego słuchania i empatii w działaniu.

Magiczna kolacja z Joanną Brodzik w Bydgoszczy

Podczas spotkania w Bohemie Joanna Brodzik odkryje przed uczestnikami swój kolejny talent, jakim jest gotowanie. Joanna Brodzik to pasjonatka życia. Smakoszka.

Jej debiut literacki „Umami. Opowieści i przepisy” to pełna humoru gawęda kulinarna, będąca zapisem pasji i zgromadzonej przez lata wiedzy. Pozycja została z dużym entuzjazmem przyjęta przez środowisko profesjonalistów w dziedzinie gastronomii.

Jej przepisy powstały z miłości do ludzi, szacunku do produktów i umiejętności słuchania historii opowiadanych przy wspólnym stole. To sensualna podróż przez kontynenty pachnące cynamonem, szafranem, dojrzałymi pomidorami i ukochanymi truskawkami. Ta lektura to wyśniona gawęda kulinarna, którą każdy będzie mógł podzielić się z bliskimi.

Artyści w Bohemie - wyjątkowe spotkanie z Joanną Brodzik

Kolacje degustacyjne połączone ze spotkaniami autorskimi, organizowane przez najwybitniejszych szefów kuchni wraz z Joanną to niezwykle ekscytujące i ubogacające podróże do krainy przypraw i potraw.

Tak będzie również 27 listopada w Bohemie. Zapowiada się wieczór z wyjątkowymi opowieściami i menu, które specjalnie na ten jeden wieczór Joanna Brodzik stworzy wraz Szefem Kuchni Restauracji Weranda Kamilem Wełnicem.

- Moją debiutancką książkę „Umami. Opowieści i przepisy” wyśnioną, wymarzoną gawędę kulinarną napisałam w czasie pandemii. By podarować sobie bezpieczną przestrzeń pośród wspomnień, historii i ludzi, których miałam szczęście spotkać. By w ograniczeniu znaleźć dla siebie ukojenie – opowiada Joanna Brodzik. - Kocham gotować. Choć tak naprawdę najważniejsze są dla mnie szacunek do ludzi, dialogu i wzajemnej obecności, jaką możemy sobie podarować siadając do jednego stołu. Nie wiedziałam, że potrafię napisać książkę. Nie wiedziałam, jak zareagują na nią Czytelnicy i Czytelniczki. To, że cieszy się powodzeniem, że wzrusza, porusza, że dostarcza wiedzy i wrażeń - jest dla mnie wspaniałym doświadczeniem, które pragnę rozwijać.

Joanna Brodzik zdradza, że największą kulinarną inspiracją była dla niej babcia. - Jedzenie to nie tylko spożywanie tego, co finalnie trafi na talerz, ale spotkania z ludźmi. Ona bardzo to kultywowała. Przy niewielkim stole potrafiła zmieścić ponad dwadzieścia osób. To postanowiłam sobie od niej przywłaszczyć - opowiadała aktorka w „Dzień Dobry TVN”.

Jest przysłowie: "Jeśli jesteś szczęściarzem większym niż inni, buduj dłuższe stoły, a nie wyższe mury". Joannie Brodzik sztuka ta udaje się doskonale. Bo – jak podkreśla aktorka – jedzenie z radością z innymi, przygotowywanie posiłków z sercem jest nie tylko zamienianiem produktów w danie, lecz także zamienianiem posiłku w energię, która odżywia nas całych.

– Dla mnie najważniejsza jest wspólna obecność przy stole. Dedykuję tę książkę tym, z którymi miałam i mam szczęście przy tym stole siedzieć. Posilać się między kolejnymi kęsami naszą bliskością, śmiechem, radością, zwierzeniami – wyznaje.

Spotkanie w sobotę 23 listopada 2024 roku o godzinie 17:00. Bilety w cenie 350 zł/osoba obejmują wstęp na spotkanie autorskie z Joanną Brodzik oraz wykwintną kolację, której menu aktorka stworzy wraz z Szefem Kuchni Weranda Kamilem Wełnicem. Podczas wieczoru będzie można nabyć książkę Joanny Brodzik „Umami. Opowieści i przepisy”. Wszelkie informacje oraz rezerwacje pod numerem +48 52 5 600 602

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska