Kaczki za wodą wcześniej Ibis po Kuchennych Rewolucjach [MENU, OPINIE, ZMIANY]
Restaurację o egzotycznie brzmiącej nazwie „Ibis” we wsi Goszczanów Ela prowadzi już 9 lat. Chociaż Ela walczy o to, by jej „Ibis” był pełnoprawną restauracją, nad lokalem ciąży jego dawny charakter baru z piwem (bo to lokal o długoletniej tradycji) i w świadomości mieszkańców Goszczanowa ta restauracja to nie restauracja, tylko wiejski bar, gdzie przychodzi się na wódkę i piwo. Ten wizerunek dodatkowo utrwalają stali bywalcy „Ibisa”, którzy często w roboczych ubraniach, czy w nieśmiertelnych ubłoconych gumofilcach potrafią spędzać tu nad ulubionym trunkiem całe dnie okupując wysłużone kanapy. Co poniektórzy, zapewne zmęczeni pracą, zasypiają na tych kanapach i są wypraszani przez zdesperowaną właścicielkę i jej pracownice.
Ela wspierana przez córkę i mamę przez lata dzielnie walczyła o renomę swojej restauracji. Przeprowadziła remont i teraz „Ibis” aż razi sterylną bielą ścian i stołów, do karty wprowadziła dania „fastfood”, żeby przyciągnąć młodzież. Niestety, chociaż w Goszczanowie jest sporo młodych ludzi, „modne” shoarmy, czy pizze nie cieszą się w zasadzie żadnym powodzeniem. Wprowadzone z takim trudem zmiany nie przyciągnęły gości spragnionych dań „Ibisa”, a w żaden sposób nie zniechęciły stałych bywalców pamiętających początki tego miejsca. Ta nierówna walka wyczerpała już Elę do tego stopnia, że nie tylko straciła energię i zapał, oraz wyczerpała wszystkie pomysły na ratowanie „Ibisa”, ale też zamknęła się w sobie, co z niepokojem obserwuje jej rodzina - czytamy w zapowiedzi odcinka na stronie player.pl
Kaczki za wodą wcześniej Ibis po Kuchennych Rewolucjach [OPINIE] [pisownia oryginalna]
- Fantastyczna kaczka z przepysznymi kluskami i genialnymi buraczkami. Muszę pochwalić również żurek z kaczki i wyśmienity pasztet. Pojechaliśmy spróbować wszystkiego co jest z kaczki i się nie zawiedliśmy. Na koniec przemiła kelnerka namówiła nas na deser. Musiała namawiać bo teoretycznie nie mieliśmy już miejsca. Szarlotka w wykonaniu Właścicielki na 6+. Nie żałowalismy. Polecam z czystym sumieniem - Karolina
- Wszystko było pyszne nie spróbowaliśmy tylko deserku, ale wszystko przed nami, bo na pewno wrócimy szczerze polecam - Anna
- Bardzo miła obsługa, przyjazna i ciepła atmosfera, a przede wszystkim przepyszne jedzenie, duże porcje, bardzo przystępne ceny - szczerze polecam!
- Kaczka i kopytka z buraczkami idealne, tak samo jak pasztet, żurek i polewka, a deser lodowy - boski! - Damian
- Przepyszna kaczuszka żurek na prawdziwym zakwasie, a do tego domowy klimat oraz przemiła właścicielka i obsługa. Gorąco polecam - Dominik
Poznaj także szczegóły innej rewolucji z nowego sezonu Kuchennych rewolucji: Biała Karczma po "Kuchennych rewolucjach". "Ceny z kosmosu" [opinie, zdjęcia]
Kaczki za wodą wcześniej Ibis po Kuchennych Rewolucjach [MENU, CENY]
Menu Magdy Gessler
- pasztet z kaczki w sosie żurawinowo-chrzanowym z grzanką - 9 zł
- kaczy żurek, tłuczone ziemniaki ze skwarkami z wędzonej słoniny - 10 zł
- kaczka pieczona z jabłkami, kopytka, buraczki (dla dwóch osób - 50 zł, dla czterech osób - 95 zł)
- semifeddo z musem malinowym i miętą - 10 zł
W menu Kaczki za wodą znajdziemy także:
- gulasz z kaczych żołądków w sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka - 16 zł
- bitki w sosie własnym z kluskami śląskimi i zasmażaną kapustą - 17 zł
- schabowy, ziemniaki i surówki - 17 zł
- łosoś w sosie koperkowym - 32 zł
W restauracji Kaczki za wodą/Ibis znajdziemy także pizze.
Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news