1 z 8
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Kapusta kiszona pozytywnie wpływa na nasz układ pokarmowy dzięki zawartemu kwasowi mlekowemu. Choć ma wiele właściwości zdrowotnych kapusta kiszona nie powinna znaleźć się w diecie każdego.
Na kolejnych zdjęciach zobaczcie kto i dlaczego nie powinien jeść kapusty kiszonej >>>
2 z 8

fot. pixabay/archiwum/zdjęcie ilustracyjne
W diecie osób chorych na nadciśnienie tętnicze nie powinna znaleźć się kapusta kiszona.
3 z 8

fot. pixabay/archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Choroby nerek to kolejne wskazanie do unikania kapusty kiszonej.
4 z 8

fot. pixabay/archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Osoby z chorobami układu naczyniowo-sercowego także powinny unikać jedzenia kapusty kiszonej.