5 z 7
Teraz zabieramy się za panierowanie. Kawałki ryby wyciągamy...
fot. JANUSZ WOJTOWICZ

Teraz zabieramy się za panierowanie. Kawałki ryby wyciągamy z naczynia. Do miski wsypujemy dwie czubate łyżki bułki tartej oraz jedną łyżkę mąki. Całość mieszamy i w takiej panierce obtaczamy dzwonki karpia i zabieramy się za smażenie.

6 z 7
Patelnia musi być z grubym dnem i mocno nagrzana. Gdy jest...
fot. JANUSZ WOJTOWICZ

Patelnia musi być z grubym dnem i mocno nagrzana. Gdy jest już odpowiednia temperatura wykładamy na nią masło, które rozpuszczamy i następnie kładziemy kawałki obtoczonego karpia. Po kilku minutach każdy dzwonek obracamy na drugą stronę. Gdy są odpowiednio zarumienione, ściągamy je z patelni i wykładamy na ręcznik papierowy, aby nie było na nich nadmiaru tłuszczu.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

W podróż z Bydgoszczy na Hel zabierze nas pociąg Latarnik. Wiemy, kiedy pierwszy kurs

W podróż z Bydgoszczy na Hel zabierze nas pociąg Latarnik. Wiemy, kiedy pierwszy kurs

Muzyka łączy pokolenia! Koncert uczniów i seniorów w szkole muzycznej w Chełmnie

Muzyka łączy pokolenia! Koncert uczniów i seniorów w szkole muzycznej w Chełmnie

Polecamy

Egzaminy ósmoklasistów 2025 w Szkole Podstawowej nr 2 w Chełmnie. Mamy zdjęcia

Egzaminy ósmoklasistów 2025 w Szkole Podstawowej nr 2 w Chełmnie. Mamy zdjęcia

Muzyka łączy pokolenia! Koncert uczniów i seniorów w szkole muzycznej w Chełmnie

Muzyka łączy pokolenia! Koncert uczniów i seniorów w szkole muzycznej w Chełmnie

Matura z geografii 2025 za nami. Mamy arkusz CKE i odpowiedzi do zadań

Matura z geografii 2025 za nami. Mamy arkusz CKE i odpowiedzi do zadań