https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Konkurs gastronomiczny w Grubnie z udziałem szkół z Grudziądza, Gronowa, Poznania i Grubna. Zdjęcia

Monika Smól
W Grubnie odbył się półfinał konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych
W Grubnie odbył się półfinał konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych Rafał Przybylski
W Zespole Szkół Centrum Kształcenia Zawodowego w Grubnie odbył się półfinał konkursu dla uczniów Szkół Gastronomicznych Garden Gourmet Young Culinary Cup.

W jury konkursu byli: Monika Gwiazd - doradca kulinarny Nestle Professional Garden Gurmen, Bartłomiej Witkowski - Restauracja Piernicova Toruń, Rafał Godziemski - szef kuchni i właściciel Restauracji Memo w Bydgoszczy oraz Michał Lorbiecki - szef kuchni i właściciel Restauracji Chlebem i Solą w Chełmnie.

W konkursie rywalizowały reprezentacje szkół:

  • Zespół Szkół Centrum Kształcenia Zawodowego w Grubnie
  • Zespół Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych im. Marii Skłodowskiej-Curie w Grudziądzu
  • Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Poznaniu
  • Zespół Szkół Centrum Kształcenia Ustawicznego w Gronowie

Martyna Myszka i Antonina Moś z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Zawodowego w Grubnie dostały przepustkę do finału Young Culinary Cup.

- Nasz zespół zakwalifikował się do finału konkursu kulinarnego dla szkół gastronomicznych Gardena Gourmet Young Culinary Cup który odbędzie się 30.11.2023 w Łodzi - informuje Andrzej Wojciechowski, nauczyciel z ZSCKZ w Grubnie. - W naszej szkole organizowane były półfinały Polski. Te odbywają się tylko w czterech miejscach w Polsce. Nasza szkoła stała się więc ważnym punktem gastronomicznym na mapie Polski.

Profesjonalne jury było zachwycone smakiem przygotowanych przez uczennice z ZSCKZ w Grubnie bakłażanów. Bez wahania wybrało tę parę do rywalizowania w finale ogólnopolskim.

Zobaczcie zdjęcia z kulinarnych zmagań szkół w Grubnie

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska