
Produkcja serów wymaga wiedzy, cierpliwości i pasji. W serowarni w Ślesinie powstają różnego rodzaju sery, zarówno długodojrzewające, jak i pleśniowe.

Nad produkcją czuwają specjaliści
Jak zapewniają przedstawiciele "Spiżarni Hrabiny Potulickiej", w tworzenie produktów mlecznych zaangażowane są wykwalifikowane osoby. W serowarni pracują 4 osoby, ale biznes tworzą także inni pracownicy, np. specjaliści od sprzedaży. Ilość osób często uzależniona jest od sezonu i podejmowanych działań.

Sery pleśniowe
Fani wytrawnego smaku także znajdą coś dla siebie. Wśród produkowanych serów ślesińskich są też te pleśniowe.

Sery dojrzewające
Z mleka krowiego można przygotować wiele smakowitych wyrobów. "Spiżarnia Hrabiny Potulickiej" ma w ofercie kilkanaście rodzajów serów, m.in. długodojrzewające, które leżakują przez kilka miesięcy.