
Kluczem do sukcesu jest serowar. Na co wpływa?
- Przy produkcji najważniejszą rolę odgrywa serowar. To on zna wszystkie receptury. To on decyduje o ilości bakterii mlecznych, podpuszczki, o temperaturze mleka i wielu innych kwestiach, które wpływają na smaku i jakość gotowego produktu. Co ważne, wszystkie przysmaki powstają wyłącznie z mleka od naszych krów. To nasza przewaga, ponieważ mamy pełną kontrolę nad jakością mleka - zapewnia Tomasz Puławski, dyrektor ds. sprzedaży.

Swojskie produkty od swojskich krów
„Spiżarnia Hrabiny Potulickiej” obejmuje wszystkie produkty mleczne pochodzące z domowego gospodarstwa. Są to m.in. sery dojrzewające, masło, twaróg, jogurty, kefiry, śmietana i sery pleśniowe. Wszystkie te specjały powstają z mleka od swoich krów.

Gdzie zakupić produkty mleczne ze Ślesina?
Wyroby nie są produkowane na skalę masową, co pozwala utrzymać jakość. Produkty można dostać na miejscu, często na lokalnych targach, jarmarkach i stoiskach. W Bydgoszczy znajdują się 4 punkty sprzedaży, nabiał podbija też rynek warszawski. Klienci mogą dokonywać zakupów osobiście, dla tych z dalszych okolic przewidziano sprzedaż online.