https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne rewolucje: Gorąca Kiełbasiarnia Łódź [OPNIE, MENU, CENY - 29.08.2017]

mz, AIP
"Gorąca Kiełbasiarnia" w Łodzi przeszła "Kuchenne rewolucje". Poznaj opinie o restauracji oraz menu Magdy Gessler i ceny.
"Gorąca Kiełbasiarnia" w Łodzi przeszła "Kuchenne rewolucje". Poznaj opinie o restauracji oraz menu Magdy Gessler i ceny. Pawel Lacheta
Poznaj opinie o "Gorącej Kiełbasiarni" (dawniej: "Imperium Smaku") po "Kuchennych rewolucjach. Co znalazło się w menu Magdy Gessler? Jakie są ceny w restauracji? Zobacz odcinek online.

Kuchenne rewolucje Imperium Smaku Gorąca Kiełbasiarnia Łódź

Po wizycie Magdy Gessler w "Imperium Smaku" w Łodzi w restauracji zaczęła rządzić kiełbasa. Jak przebiegły "Kuchenne rewolucje"? Co - poza wystrojem i nazwą (nowa to "Gorąca Kiełbasiarnia") - zmieniło się w lokalu? Ten odcinek "Kuchennych rewolucji" w restauracji "Imperium Smaku" w Łodzi można obejrzeć online na player.pl:

Kuchenne rewolucje Imperium Smaku online

Gorąca Kiełbasiarnia Łódź opinie

Magda Gessler oraz właściciel byli zadowoleni z efektów rewolucji w "Gorącej Kiełbasiarni". Restauracji do dziś nie brakuje klientów. A jakie są opinie o "Gorącej Kiełbasiarni"? Prezentujemy wybrane opinie gości (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji).

- Lokal mimo że jest mega na uboczu to warto się wybrać i zasmakować "białą od Wieśka". Próbowaliśmy innych potraw jak chociażby kiełbasa z patelni czy kiszka i widać, że źródło towaru jaki ma Gorąca Kiełbasiarnia jest po prostu prima sort! :-) Do tego ceny przystępne, więc jak masz ochotę na coś swojskiego w Łodzi, to tylko tam! - ocenia Maciej.

- Dzisiaj zjadłem z rodziną obfity obiad. Solianka, biała od wiesia, żeberka w piwie, gulasz po staropolsku. Naprawdę wyszliśmy stamtąd wypchani jak.... jelito mięsem w kiełbasie :) Podsumowując z minusów to powiem, że jest tam duszno, ale może to wpływ tłumów (zdecydowanie chyba lepiej jest w tygodniu, chociaż może nie dla właściciela :) ) i rozgrzania solianką. Z plusów, solianka dalej tak pyszna jak zapamiętałem (to moje 3 podejście), chociaż wolałem mniejsze kapary. Żeberka cudowne miękkie i przypieczone - tu dodam, że nienawidzę żeberek (babcia ciągle serwowała takie tłuste i ciągnące, więc mam dziecięcą awersje do nich), a te mógłbym jeść cały dzień. Zdecydowanie lepsze od bardzo dobrego (z nutą słodyczy) gulaszu. Każdy z nas wyszedł zadowolony ze swojego wyboru i do tej pory walczy z poobiednią drzemką :) Naprawdę poziom dalej wysoki (trochę się bałem po przeczytaniu kilku recenzji ze stycznia i lutego
) Obsługa również bardzo miła. Szczególnie pozdrawiam Panią w bluzie, której postawa i charyzma dodawała +10 do apetytu. ( w razie problemów z rozstrzygnięciem, jestem klientem z rezerwacją z 13:30). Nuta dziegciu na koniec, te krawędzie przy łączeniu podłogi ze ścianą można lepiej przetrzeć. Bardzo zwracają na siebie uwagę przy nieskazitelnie czystych ścianach - opisuje swoją wizytę w "Gorącej Kiełbasiarni" Grzegorz.

- Solianka uczciwa, ale za mało kwasu ogórkowego (jak na mój gust), no i nie było "kleksa" ze śmietany, nie było też plasterka cytryny... Kiełbasa (chyba) "od Wieśka" - dobra z chrzanem, bo trochę za mało ma przypraw (delikatna znaczy się). Jadłem też pierogi z mięsem. Ciasto pierogowe świetne, miękkie i delikatne, farsz zrobiony na miejscu, też uczciwy, ale... gdyby troszkę cebulki w nim więcej, soli troszkę i pieprzu - byłoby w punkt. Nie jest drogo, co jest wielkim atutem tego miejsca. Gdyby odrobinę lepiej przyprawili - byłoby jak w domu - ocenia Michał.

Gorąca Kiełbasiarnia Łódź menu, ceny

Magda Gessler do menu "Gorącej Kiełbasiarni" w Łodzi wprowadziła oczywiście kiełbasę - to ona stała się specjalnością lokalu. W czasie "Kuchennych rewolucji" w menu pojawiła się kiełbasa oraz podroby na różne sposoby, m.in.:
- biała kiełbasa od Wieśka,
- solianka na kiełbasie (według przepisu Magdy Gessler),
- wątróbka po kapitańsku,
- gulasz z gęsich serc.

Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

Wybrane dla Ciebie

Tą rośliną otruto sławnego filozofa. Latem codziennie ją mijasz po drodze

Tą rośliną otruto sławnego filozofa. Latem codziennie ją mijasz po drodze

Eurojackpot - wygrana w Polsce. Jakie wygrane padły?

Eurojackpot - wygrana w Polsce. Jakie wygrane padły?

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska