Kuchenne rewolucje "Karczma Nałęczowska" [OPINIE, MENU, CENY...

    Kuchenne rewolucje "Karczma Nałęczowska" [OPINIE, MENU, CENY - 14.08.2018]

    mm, AIP

    Gazeta Pomorska

    Aktualizacja:

    Gazeta Pomorska

    Magda Gessler przeprowadziła rewolucję w Karczmie Nałęczowskiej.

    Magda Gessler przeprowadziła rewolucję w Karczmie Nałęczowskiej. ©Lukasz Gdak

    Kuchenne rewolucje - Karczma Nałęczowska. Magda Gessler odwiedziła Karczmę Nałęczowską, by przeprowadzić tam rewolucję. Jak poszło?
    Magda Gessler przeprowadziła rewolucję w Karczmie Nałęczowskiej.

    Magda Gessler przeprowadziła rewolucję w Karczmie Nałęczowskiej. ©Lukasz Gdak

    Kuchenne rewolucje - Karczma Nałęczowska - 14.11.2017


    Nałęczów to perła Lubelszczyzny, słynąca z wód i świeżego powietrza. Zaglądają tu nie tylko kuracjusze, ale również zwykli turyści. Dlatego też łatwiej tu znaleźć pensjonat niż restaurację. Jednak od 3 lat działa tutaj Karczma Nałęczowska, którą prowadzi pan Wojciech ze swoją długoletnią narzeczoną Mariolą. On jest szefem, ona zarządza.


    >> Najświeższe informacje z regionu, zdjęcia, wideo tylko na www.pomorska.pl <<

    Niestety personel nie jest zadowolony z rządów swojej managerki. Ją obwiniania o złą atmosferę i spadek obrotów. Bo faktycznie od roku w lokalu nic się nie dzieje. Karta oferuje dania z różnych kuchni regionalnych i światowych, niestety nie ma kto ich zamawiać. W tym miejscu wcale nie jest sielsko i przyjemnie. Tu potrzebna jest rewolucja Magda Gessler. Zimowa karta w lecie, dania zagęszczone i uperfumowane, brud i tłuszcz. To tylko niektóre problemy, z którymi tym razem zmierzy się zanana restauratorka.

    Rewolucję w karczmie Magda Gessler zaczęła od porządków.

    Kazała wyszorować i odtłuścić przypalone garnki, oraz zrobić porządki w kuchni. W spiżarni Gessler zirytowały zgniłe ziemniaki. – Ale syf! – krzyknęła po spojrzeniu na pokryte pleśnią kartofle.

    Winą za bałagan obarczyła przede wszystkim menadżerkę karczmy - panią Mariolę.

    Krzywym okiem na menadżerkę patrzyła też załoga karczmy, której nie podobało się ile pani Mariola przeznacza czasu na układanie pasjansów w biurze.

    Magdzie Gessler nie podobały się też środki czystości, którymi załoga musiała czyścić kuchnię. Ostry zapach chemicznych środków uniemożliwił gotowanie w kuchni. Gessler zganiła menadżerkę za to, że załoga musi wdychać chemiczne opary.

    Karczma Nałęczowska - Menu


    Restauratorka postanowiła wprowadzić do menu karczmy m.in. dziczyznę, ryby i grzyby.

    Na promocyjnej kolacji zaserwowano m.in. roladę z karpia po żydowsku, pierożki, zupę kurkową, a także daniela i dzika. Gościom potrawy bardzo smakowały.

    Zobacz także: Kuchenne rewolucje: "Alchemik" [OPINIE, CENY, MENU]

    Po kilku tygodniach Magda Gessler wróciła na wizytę kontrolną do Karczmy Nałęczowskiej. Bardzo podobało się jej to, co zastała w karczmie.

    - Na taki przysmaki zapraszam ja – powiedziała zadowolona ze zmian w Karczmie. - To było genialne – tak oceniła zrewolucjonizowane jedzenie. Restauratorka poprosiła nawet, by przysmaki zapakować jej do domu.

    Opinie o Karczmie Nałęczowskiej prezentujemy na kolejnej stronie --->

    1 »

    Czytaj treści premium w Gazecie Pomorskiej Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze

    Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej
    Pół roku za pół ceny! Świąteczna promocja prenumeraty cyfrowej Gazety Pomorskiej

    Pół roku za pół ceny! Świąteczna promocja prenumeraty cyfrowej Gazety Pomorskiej

    NAUCZYCIEL I SZKOŁA NA MEDAL - głosowanie rozpoczęte! Zobacz, kto został nominowany do nagrody

    NAUCZYCIEL I SZKOŁA NA MEDAL - głosowanie rozpoczęte! Zobacz, kto został nominowany do nagrody

    Wybieramy sportowca, trenera, drużynę i imprezę roku

    Wybieramy sportowca, trenera, drużynę i imprezę roku

    Zobaczcie ogłoszenia z 1899 roku [zobacz zdjęcia]

    Zobaczcie ogłoszenia z 1899 roku [zobacz zdjęcia]