Na przedmieściach śląskiego miasta, Tarnowskie Góry, Kasia z mężem Michałem otworzyli restaurację „Ślonsko gościno”, w której można zjeść prawdziwy, tradycyjny śląski „łobiod”. Lokal ma dużą salę dla gości, niemałą kuchnię, a co za tym idzie - dość liczny i wyłącznie żeński personel dowodzony przez charakterną Kasię – szefową kuchni.
Kuchenne rewolucje Ślonsko gościno/Modra Tarnowskie Góry [OPINIE]
"Dobre jedzenie, porządne porcje, miła obsługa, ciekawy wystrój, przystępne ceny, fajny kącik dla dzieci, restauracja z klasą godna polecenia warto wstąpić." - Tomek
"Odradzam! Wielkie rozczarowanie i nieporozumienie! Długi czas oczekiwania na jedzenie, nie mówiąc o tym, że po przeszło godzinie od złożenia zamówienia, poinformowano mnie, że zamówionych pierożków nie ma. Z uwagi na brak pierożków, zamówiłam sałatkę bez mięsa, a otrzymałam z kurczakiem. Ostatecznie zrezygnowałam, bo po kolejnej wymianie zamiast sałatki typu greckiego dostałam sałatkę, z której zdjęto kawałki kurczaka, a dołożono pikle. Czas oczekiwania na jedzenie to prawie 2 godziny. Przyniesione jedzenie moich towarzyszy zimne. Szkoda, bo kiedyś miałam przyjemność tutaj naprawdę dobrze zjeść. Nigdy już tutaj nie wrócę, dobrze, że chociaż konkurencja oferuje profesjonalizm " - Dominika
"Szczerze polecam. Smacznie. A obsługa bardzo sympatyczna (pozdrowienia dla malutkiej blondynki). Nie chce się wierzyć, żeby tak smaczne miejsce miało negatywne opinie. Ale pewnie konkurencja działa... Niestety tak ten świat stworzony " - Adam
"Byłem klientem przed i po rewolucji i w sumie oprócz wnętrza nic się nie zmieniło. Jedzenie smaczne , czas oczekiwania ok, obsługa miła. Może czasem widać brak doświadczenia kelnerek, ale są to młode osoby więc można wybaczyć pomyłki. POLECAM!" - Maciej
"Nigdy więcej! Przed wielkimi Rewolucjami było normalnie- smacznie, szybko, miło. Teraz koszmar. W lokalu 2 zajęte stoliki a na kawę z ekspresu trzeba czekać 20 minut, na deser 40." - Aga
"Pajda chleba ze smalcem, jak się okazuje to cztery małe kawałeczki chleba. Rolada śląska zimna w środku, widać że mięso mają odgrzewane. Zdecydowanie odradzam! Obsługa nie zbyt dobrze doinformowana jeśli chodzi o kartę." - Julia
Kuchenne rewolucje Ślonsko gościno/Modra Tarnowskie Góry [OPINIE]
"W dniu dzisiejszym, organizowaliśmy w Modrej chrzciny naszej córeczki. Wielki ukłon w stronę właścicielki lokalu za perfekcję w przygotowaniu naszej imprezy. Personel uśmiechnięty, zorganizowany, pomocny, a przede wszystkim zaangażowany w swoją pracę (Dziękuję Wam dziewczyny, sama kiedyś pracowałam jako kelnerka i wiem, że praca ta do łatwych nie należy). Jedzenie pyszne! Nasi goście wyszli zadowoleni, z pełnymi brzuchami i uśmiechem na twarzy a na tym chyba zależało nam najbardziej. Dodatkowy plus dla matek to duży przewijak, kącik dla dzieci i przepiękny ogródek. Z całego serca dziękujemy za ten szczególny dla nas dzień. Na pewno wrócimy " - Sandra
"Kelnerki nie wiedzą co jest w menu, z czego składa się dana potrawa. Plusem tego miejsca są bardzo duże porcje, ale niestety otrzymałam spalone danie, więc smak pozostawiał wiele do życzenia. Szkoda, że w menu nie ma już pierogów Pani Ali, na które często jeździłam parę lat temu" - Aleksandra.
"Witam. Skuszeni Kuchennymi Rewolucjami a zwłaszcza śląska kuchnia wybraliśmy się dziś do Modrej w Reptach Ślaskich. Mieszkałam tutaj od urodzenia, tutaj wychowałam się i posmakowałam dobrej śląskiej kuchni. Niestety, miejsce to odwiedziliśmy pierwszy i ostatni raz, będziemy omijać je szerokim lukiem (mimo że to moje rodzinne strony), mało tego, nikomu z bliskich nie polecimy go. Na złożenie zamówienia czekaliśmy 20 min, gdzie tymczasem w lokalu zajęte były tylko 3 stoliki, a pan obsługujących prawie 2 razy tyle. Obsługa, jak dzieci we mgle, nie ogarniały w ogóle sytuacji. Po otrzymaniu (po godz) dan, jakie było nasze rozczarowanie, kiedy to na jednym talerzu rolada była zimna, a kluski przypominały kauczuk, twarde, gumowate i przezroczyste, również zimne. A częsty dzwonek z mikrofalówki świadczył o rozmrażaniu produktów. Na drugim natomiast placek ziemniaczany na w pól surowy, z gulaszem wołowym, gdzie mięsa jak na życzenie, a zamiennikiem wydawały się być pieczarki. Czy tego nauczyła Was p.Magda Gessler? Nie sadze. Niestety, nie jestem sama w tej opinii i odczuciach" - Helena
Kuchenne rewolucje Ślonsko gościno/Modra Tarnowskie Góry [MENU]
Propozycje Magdy Gessler z Kuchennych RewolucjiI
- Żur zabielany z chrzanem na naturalnym zakwasie z wędzoną kiełbasą i ziemniakami - 14 zł
- Deser tata z mamą (kisiel owocowy na winie/puszysty kogiel mogiel) - 15 zł
- Dwa tafle (galert wieprzowy/studzienica/warzywniak) - 15 zł
- pierogi z mięsem z kaczki i wątróbką - 20 zł
- Rolada z kaczki /sos śliwkowy/powidła śliwkowe, kluski/sałatka z modrej kapusty/pierogi z kaczki - 47 zł
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?