To już 16. sezon Kuchennych Rewolucji TVN. Tym razem Magda Gessler wraz z ekipą programu TVN pojechała do Tarnowskich Gór.
Na przedmieściach śląskiego miasta, Tarnowskie Góry, Kasia z mężem Michałem otworzyli restaurację „Ślonsko gościno”, w której można zjeść prawdziwy, tradycyjny śląski „łobiod”. Lokal ma dużą salę dla gości, niemałą kuchnię, a co za tym idzie - dość liczny i wyłącznie żeński personel dowodzony przez charakterną Kasię – szefową kuchni.
Kuchenne rewolucje Ślonsko gościno/Modra Tarnowskie Góry [OPINIE]
"Pajda chleba ze smalcem, jak się okazuje to cztery małe kawałeczki chleba. Rolada śląska zimna w środku, widać że mięso mają odgrzewane. Zdecydowanie odradzam! Obsługa nie zbyt dobrze doinformowana jeśli chodzi o kartę." - Julia
"Dobre jedzenie, porządne porcje, miła obsługa, ciekawy wystrój, przystępne ceny, fajny kącik dla dzieci, restauracja z klasą godna polecenia warto wstąpić." - Tomek
Kuchenne rewolucje Ślonsko gościno/Modra Tarnowskie Góry [OPINIE]
"Szczerze polecam. Smacznie. A obsługa bardzo sympatyczna (pozdrowienia dla malutkiej blondynki). Nie chce się wierzyć, żeby tak smaczne miejsce miało negatywne opinie. Ale pewnie konkurencja działa... Niestety tak ten świat stworzony " - Adam
"Odradzam! Wielkie rozczarowanie i nieporozumienie! Długi czas oczekiwania na jedzenie, nie mówiąc o tym, że po przeszło godzinie od złożenia zamówienia, poinformowano mnie, że zamówionych pierożków nie ma. Z uwagi na brak pierożków, zamówiłam sałatkę bez mięsa, a otrzymałam z kurczakiem. Ostatecznie zrezygnowałam, bo po kolejnej wymianie zamiast sałatki typu greckiego dostałam sałatkę, z której zdjęto kawałki kurczaka, a dołożono pikle. Czas oczekiwania na jedzenie to prawie 2 godziny. Przyniesione jedzenie moich towarzyszy zimne. Szkoda, bo kiedyś miałam przyjemność tutaj naprawdę dobrze zjeść. Nigdy już tutaj nie wrócę, dobrze, że chociaż konkurencja oferuje profesjonalizm " - Dominika
Propozycje Magdy Gessler z Kuchennych RewolucjiI
- Żur zabielany z chrzanem na naturalnym zakwasie z wędzoną kiełbasą i ziemniakami - 14 zł
- Deser tata z mamą (kisiel owocowy na winie/puszysty kogiel mogiel) - 15 zł
- Dwa tafle (galert wieprzowy/studzienica/warzywniak) - 15 zł
- pierogi z mięsem z kaczki i wątróbką - 20 zł
- Rolada z kaczki /sos śliwkowy/powidła śliwkowe, kluski/sałatka z modrej kapusty/pierogi z kaczki - 47 zł
Najnowszy odcinek z będzie można obejrzeć dziś o 21.30 w TVN. Zaraz po zakończeniu emisji w TV odcinek będzie dostępny na player.pl
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news