Kuchenne rewolucje: "Styrnol" / "Dzika Chata" Zawoja [OPINIE, MENU, CENY, ONLINE]

mz
Czy Magdzie Gessler udało się odmienić karczmę "Dzika Chata"? Poznaj opinie o restauracji, menu oraz ceny.
Czy Magdzie Gessler udało się odmienić karczmę "Dzika Chata"? Poznaj opinie o restauracji, menu oraz ceny. archiwum Polska Press
Karczma "Styrnol" przeszła Kuchenne rewolucje pod okiem Magdy Gessler i zmieniła nazwę na "Dzika Chata". Czy rewolucje były udane? Poznaj opinie gości o restauracji, menu oraz ceny w karczmie "Dzika Chata".

Kuchenne rewolucje: "Styrnol" / "Dzika Chata" Zawoja

Właściciele restauracji "Styrnol" musieli się uporać z problemami w zarządzaniu lokalem i konfliktami między pracownikami. Czy Magda Gessler rzeczywiście im w tym pomogła? Czy restauracja po zmianie nazwy na "Dzika Chata" odmieniła się na lepsze?

"Dzika Chata" Zawoja opinie

Jakie opinie o "Dzikiej Chacie" mają goście, którzy odwiedzili karczmę po Kuchennych rewolucjach? W internecie można znaleźć opinie gości i Dzikiej Chacie. Poniżej wybrane opinie klientów (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji).

- Ugoszczono nas wspaniale przygotowaną i doprawiona kwaśnicą, której smaku nie da się zapomnieć. Placki ziemniaczane też wyśmienite, chrupiące !!! - ocenia Michał.

- Obsługa bardzo słaba, kelnerka nie zorientowana w menu, nie wie co jest czego nie ma. Personel przebywał głównie na zapleczu, trzeba było krzyczeć żeby przyszła kelnerka. Zamówiliśmy pstrąga cena jak w lepszej Warszawskiej restauracji, za pstrąga z surówkami i ziemniaczkami trzeba zapłacić około 50zł, niestety jakość, sposób podania zupełnie nie adekwatny do ceny, zwykła ryba smażona na patelni i surówki z pudełka - ocenia Bożena.

- Przyjechaliśmy na obiad wspólnie z dziećmi, którym zdarza sie niestety wybrzydzać przy jedzeniu. Jednak placki z gulaszem posmakowały wszystkim. Znalazło się nawet miejsce na deser :-) Dziękujemy za miłą obsługę i pyszny obiad ! - komentuje Bogusław.

- Wybraliśmy się na obiad. Na temat wystroju nie będę się rozpisywał - jednym podoba się kaplica Sykstyńska, a inni wolą Taj Mahal. Po 25 minutach spokojnego siedzenia nikt do nas nie podszedł, pomimo tego iż inni goście, którzy przyszli po nas byli obsługiwani. Dopiero jak sami upomnieliśmy się o zamówienie podeszła do nas kelnerka. Zamówiliśmy kwaśnicę, carpaccio z buraków, placek po bacowsku, kuraczek obsmażany, frytki, drinki bezalkoholowe. Jedzenie wszystkim niesamowicie smakowało. Kwaśnica z dodatkami, placek bardzo smaczny z dużą ilością urozmaiconego sosu, dziecięcy kuraczek, czyli panierowana pierś z kurczaka była super. Frytki rewelacyjne. Niestety minusem restauracji jest obsługa - bardzo długie oczekiwanie na kelnera, a co ciekawe wszystkie potrawy zostały przyniesione w tym samym czasie! Wielka szkoda, bo porcje są naprawdę duże i bardzo smaczne, a musieliśmy wybierać co mamy zjeść na ciepło, a co na zimno. Pomimo tego, jeżeli ktoś chce zjeść dobre góralskie jedzenie to jak najbardziej polecam - opisuje Tomasz.

- Przy podaniu kart zamawiamy napoje. Kelnerka podczas zamówienia Coli proponuję lód. Dostaję Pepsi i nie doczekuję się lodu.
Przystawka pasztet z dzika - smaczny. Schabowy z dzika moim zdaniem nie jest z dzika ale smaczny tak jak i zasmażana kapusta. Problem w tym, że przystawka i danie podane w tym samym czasie! Po zwróceniu uwagi kelnerka mówi "przepraszam" i odwraca się na pięcie i odchodzi. Kwaśnica podana z ziemniakiem pastewnym/niedogotowanym. Ogólnie są fajne elementy ale podanie/obsługa zostawiają dużo do życzenia. Nie polecam - podsumowuje Mariusz.

"Dzika Chata" Zawoja menu, ceny

Które dania z menu karczmy "Dzika Chata" poleca Magda Gessler? Jakie są ceny w "Dzikiej Chacie" po rewolucjach. Prezentujemy wybrane pozycje z menu:

  • Carpaccio z buraków z bryndzą polane sosem winegret - 22 zł
  • Kwaśnica na żeberku wędzonym - 12 zł
  • Gulasz z dzika po węgiersku - 38 zł
  • Pasztet z dzika z sosem chrzanowym i marynowanymi grzybami - 18 zł

Kuchenne rewolucje: "Styrnol" Zawoja online

Odcinek "Kuchennych rewolucji" przeprowadzonych w karczmie "Styrnol" można obejrzeć online w internecie na player.pl.

Kuchenne rewolucje: "Styrnol" Zawoja online

Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

Źródło:
TVN

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3