Kuchenne rewolucje: "Styrnol" / "Dzika Chata" Zawoja
Właściciele restauracji "Styrnol" musieli się uporać z problemami w zarządzaniu lokalem i konfliktami między pracownikami. Czy Magda Gessler rzeczywiście im w tym pomogła? Czy restauracja po zmianie nazwy na "Dzika Chata" odmieniła się na lepsze?
"Dzika Chata" Zawoja opinie
Jakie opinie o "Dzikiej Chacie" mają goście, którzy odwiedzili karczmę po Kuchennych rewolucjach? W internecie można znaleźć opinie gości i Dzikiej Chacie. Poniżej wybrane opinie klientów (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji).
- Ugoszczono nas wspaniale przygotowaną i doprawiona kwaśnicą, której smaku nie da się zapomnieć. Placki ziemniaczane też wyśmienite, chrupiące !!! - ocenia Michał.
- Obsługa bardzo słaba, kelnerka nie zorientowana w menu, nie wie co jest czego nie ma. Personel przebywał głównie na zapleczu, trzeba było krzyczeć żeby przyszła kelnerka. Zamówiliśmy pstrąga cena jak w lepszej Warszawskiej restauracji, za pstrąga z surówkami i ziemniaczkami trzeba zapłacić około 50zł, niestety jakość, sposób podania zupełnie nie adekwatny do ceny, zwykła ryba smażona na patelni i surówki z pudełka - ocenia Bożena.
- Przyjechaliśmy na obiad wspólnie z dziećmi, którym zdarza sie niestety wybrzydzać przy jedzeniu. Jednak placki z gulaszem posmakowały wszystkim. Znalazło się nawet miejsce na deser :-) Dziękujemy za miłą obsługę i pyszny obiad ! - komentuje Bogusław.
- Wybraliśmy się na obiad. Na temat wystroju nie będę się rozpisywał - jednym podoba się kaplica Sykstyńska, a inni wolą Taj Mahal. Po 25 minutach spokojnego siedzenia nikt do nas nie podszedł, pomimo tego iż inni goście, którzy przyszli po nas byli obsługiwani. Dopiero jak sami upomnieliśmy się o zamówienie podeszła do nas kelnerka. Zamówiliśmy kwaśnicę, carpaccio z buraków, placek po bacowsku, kuraczek obsmażany, frytki, drinki bezalkoholowe. Jedzenie wszystkim niesamowicie smakowało. Kwaśnica z dodatkami, placek bardzo smaczny z dużą ilością urozmaiconego sosu, dziecięcy kuraczek, czyli panierowana pierś z kurczaka była super. Frytki rewelacyjne. Niestety minusem restauracji jest obsługa - bardzo długie oczekiwanie na kelnera, a co ciekawe wszystkie potrawy zostały przyniesione w tym samym czasie! Wielka szkoda, bo porcje są naprawdę duże i bardzo smaczne, a musieliśmy wybierać co mamy zjeść na ciepło, a co na zimno. Pomimo tego, jeżeli ktoś chce zjeść dobre góralskie jedzenie to jak najbardziej polecam - opisuje Tomasz.
- Przy podaniu kart zamawiamy napoje. Kelnerka podczas zamówienia Coli proponuję lód. Dostaję Pepsi i nie doczekuję się lodu.
Przystawka pasztet z dzika - smaczny. Schabowy z dzika moim zdaniem nie jest z dzika ale smaczny tak jak i zasmażana kapusta. Problem w tym, że przystawka i danie podane w tym samym czasie! Po zwróceniu uwagi kelnerka mówi "przepraszam" i odwraca się na pięcie i odchodzi. Kwaśnica podana z ziemniakiem pastewnym/niedogotowanym. Ogólnie są fajne elementy ale podanie/obsługa zostawiają dużo do życzenia. Nie polecam - podsumowuje Mariusz.
"Dzika Chata" Zawoja menu, ceny
Które dania z menu karczmy "Dzika Chata" poleca Magda Gessler? Jakie są ceny w "Dzikiej Chacie" po rewolucjach. Prezentujemy wybrane pozycje z menu:
- Carpaccio z buraków z bryndzą polane sosem winegret - 22 zł
- Kwaśnica na żeberku wędzonym - 12 zł
- Gulasz z dzika po węgiersku - 38 zł
- Pasztet z dzika z sosem chrzanowym i marynowanymi grzybami - 18 zł
Kuchenne rewolucje: "Styrnol" Zawoja online
Odcinek "Kuchennych rewolucji" przeprowadzonych w karczmie "Styrnol" można obejrzeć online w internecie na player.pl.
Kuchenne rewolucje: "Styrnol" Zawoja online
Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania