Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne rewolucje Villa Bianco Steak & Lobster we Wrocławiu [MENU, CENY, OPINIE]

JJ
Kuchenne rewolucje w Villa Bianco we Wrocławiu
Kuchenne rewolucje w Villa Bianco we Wrocławiu Pawel Relikowski
Tym razem Magda Gessler przeprowadziła rewolucje we Wrocławiu. Zobaczcie co się zmieniło w Villa Bianco.

Ta rewolucja została przeprowadzona przez Magdę Gessler w 2014 roku.

Restauracja Villa Bianco Steak & Lobster leży przy lotnisku, w oddalonej od centrum części miasta. Pieniądze na jej budowę właściciele dostali z projektu unijnego, który miał ożywić okolice lotniska. Jednak nawet z nowego terminalu nie tak łatwo tam dotrzeć. Trzeba wiedzieć, gdzie jechać, a celem Magdy Gessler było sprawienie, by goście przyjeżdżali tu specjalnie. Teraz biała willa przyciąga nie tylko stałych klientów, ale coraz to nowe osoby. Gości jest tak wielu, że rezerwują stoliki z wyprzedzeniem, a Paweł Glibowski prowadzący z żoną restaurację szuka kelnerek i kucharzy na kolejne etaty.

Villa Bianco Wrocław - smacznie ale drogo [CENY]
Wśród potraw można znaleźć przede wszystkim to, co w nowej nazwie restauracji, czyli steak & lobster - steki i homary sprowadzane prosto ze Stanów Zjednoczonych. Te drugie pływają w wielkim akwarium i goście sami mogą sobie wybrać konkretną sztukę. Są to najdroższe potrawy w restauracji. Steki kosztują 29 zł za 100 gram mięsa, a homary - 25 zł za 100 gram. Trzeba zapłacić za całego homara, który waży około 500-600 gram, a więc płaci się 100-125 zł za samo mięso. Gdy podamy homara z risotto kosztującym 19 zł, cena całej potrawy wyniesie ponad 140 zł. W homarze nie ma dużo mięsa, a gdy dodamy je do risotto, nic już z niego nie zostanie. Risotto z homarem to jedna z najpopularniejszych potraw w Villa Bianco Steak & Lobster.

Co jeszcze w menu? Najtańszą przystawkę, koktajl z krewetek, możemy zjeść za 19 zł. Popisowe carpaccio z wołowiny kosztuje 33 zł. Za 34 zł zjemy tatara z polędwicy wołowej siekanego przy stoliku przez kucharza. Przegrzebki kosztują 42 zł, możemy je zamówić np. pieczone w muszli albo podane na placuszkach z cukinii. Makarony, np. z boczkiem i cebulą, zjemy od 19 zł wzwyż. Wszystkie zupy kosztują 22 zł. Są to np. rosół z królika, krem borowikowy, krem z zielonego groszku, krem z krewetek i krem z homara. Ryba branzina kosztuje 18 zł za 100 gram. Na deser możemy zjeść creme brulee za 10 zł, dolce & gabbana, czyli krem marakujowy z lodami i bezą za 20 zł, ciastko cytrynowe z kremem cytrynowym za 20 zł czy też suflet, także za 20 zł.

Villa Bianco Wrocław [OPINIE]

"Wszystko było naprawdę super dopóki... nie dostaliśmy rachunku. Fakt. Jedzenie jest naprawdę dobre i w życiu tak dobrego Steaka nie jadłam, ale 272 zł! za obiad dla 2 osób moim skromnym zdaniem raczej odstrasza klientów niż przyciąga. Zwłaszcza że zamówiliśmy tylko 2 Steaki, 1 warzywa grillowane,1 frytki i 2 wody mineralne... Gdyby restauracja zeszła z cen uważam, że miałaby dużo więcej klientów. Ja w każdym razie nigdy tam nie wrócę z jednego prostego powodu po prostu to są dla mnie zbyt duże koszty" - Patrycja

"Po wizycie w Villi Bianco, jest mi bardzo przykro, że tak rzadko spotyka się w naszym kraju, tak smaczne miejsca. Jedzenie jest na bardzo wysokim poziomie, doskonale dobrane kompozycje smakowe i wysokiej jakości produkty. To wszystko wpływa na najwyższy standard. Kucharze wiedzą co z tymi produktami zrobić by zadowolić podniebienia gości, a każde danie to majstersztyk. Bardzo zauważalna jest dbałość o klienta, profesjonalny serwis kelnerski przyczynia się do wyróżnienia tego miejsca. Bardzo polecam ten lokal wszystkim chętnym spróbowania niebanalnych smaków." - Jacek

"Obsługa na profesjonalnym poziomie, ładny stonowany wystrój wnętrza i najważniejsze - krótkie ale bardzo dobrze skomponowane menu. Wybierając się na pełny obiad (przystawka, danie główne, deser) należy rezerwować sobie ok półtorej godziny. Może znajdą się osoby dla których będzie to zbyt długo, jednak oczekując nieprzeciętnej jakości należy pozwolić na jej wytworzenie. Pewnych rzeczy nie warto przyśpieszać i moim zdaniem warto poczekać np. na dokładnie takiego Steaka na jakiego mamy właśnie ochotę - lepszego nigdzie nie jadłem! Z przyjemnością będę częściej wracać do restauracji Villi Bianco, polecam." - Mariusz

"Jedzenie bardzo dobre, miła obsługa i pomocna, ale karta menu mogłaby być konkretniejsza, bardziej przejrzysta w cenach. Ceny nieco zbyt wygórowane, rozumiem, że ma to być restauracja ekskluzywna, ale wraz z ceną to i jedzenie powinno zwalać z nóg, a jest takie jak w większości dobrych restauracji. Największym dla nas minusem był BARDZO długi czas oczekiwania na główne dania." - Elżbieta

INFO Z POLSKI 22.06.2017 - przegląd najciekawszych informacji ostatnich dni w kraju

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska