Kuchenne rewolucje Zajazd pod Jodłową Górą
W 2012 roku Magda Gessler wraz z ekipą odwiedziła Zajazd pod Jodłową Górą w Tymbarku. Właściciele postanowili wezwać restauratorkę na pomoc. Powodem był brak klientów, mimo iż w restauracji było czysto i ładnie, a jedzenie smakowało. Magda Gessler zaczęła działać. Chcąc podkreślić fakt, że Zajazd znajduje się obok zakładów przetwórstwa owocowego Tymbark, wprowadziła nowe menu, w którym np. zupa pomidorowa zrobiona zostanie na bazie soku Tymbark. Zmieniony został także wystrój, który podkreśla regionalny charakter restauracji.
Zajazd pod Jodłową Górą - opinie
Jak klientom podoba się Zajazd pod Jodłową Górą po Kuchennych Rewolucjach? Przedstawiamy wybrane opinie gości
Warto! Jeśli ktoś będzie w pobliżu powinien koniecznie tu wstąpić - napisał Paweł
Będąc w okolicy zajrzałem do restauracji z rodziną. Skusił nas fakt że były tam przeprowadzane "kuchenne rewolucje". Zamówiliśmy placki ziemniaczane z gulaszem i pierogi. Wszystko było bardzo smaczne i ładnie podane - ocenia Jakub
Za to Sławomir komentuje - Wystrój taki sobie. Kelner zapomniał o surówkach do dania dostałem je po drugim upomnieniu w połowie jedzenia. Natomiast same potrawy na 5. Polecam gulasz jagnięcy na placku (dość ostry) i gołąbki.
Zajazd pod Jodłową Górą - menu, ceny
Jakie dania można znaleźć w menu po wizycie Magdy Gessler? Ile kosztują?
- Zupa gulaszowa podawana z kluseczkami - 8 zł
- Gulasz jagnięcy podawany na placku ziemniaczanym ze śmietanką - 25 zł
- 1/2 Kurczaka nadziewany wątróbką i jabłkami marynowany w soku jabłkowym - 25 zł
- Szarlotka podawana na ciepło z bitą śmietaną - 10 zł
Kuchenne rewolucje Zajazd pod Jodłową Górą online
Odcinek Kuchennych Rewolucji w Tymbarku możecie zobaczyć na player.pl:
Kuchenne Rewolucje Zajazd pod Jodłową Górą online
Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...
Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania