
Podgrzybki rosną w lasach sosnowych, liściastych i mieszanych, borowiki pod sosnami i świerkami, pod dębami i bukami. Koźlarze pod topolami, brzozami, osikami i grabami, maślaki najczęściej rosną w trawach w lasach iglastych. W tym roku nie brakuje grzybów. Sprawdziliśmy, ile kosztują suszone, świeże, marynowane i sama grzybnia. Zobaczcie w naszej galerii.

Prawdziwki marynowane całe 900 ml - 49 zł. Świeże - 67 zł za kilogram. Grzybnia - 26 zł. Suszone - 100 zł za 300 g.

Borowik brzozowy - grzybnia - 26 zł. Marynowane całe 900 ml - 45 zł. Świeże - 60 zł za kilogram. Grzybnia - od 26 do 40 zł. Suszone - 90 zł za 300 g.

Koźlarz czerwony - świeże - 65 zł za kilogram. Grzybnia - 26 zł. Suszone - 90 zł za 300 g.