Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarna bitwa w Chojnicach [zdjęcia, wideo]

Aleksander Knitter
Gość kulinarnej potyczki i rodzinnego grillowania Krzysztof Szulborski i szefowa LGD Sandry Brdy Grażyna Wera-Malatyńska (z prawej) próbują najlepsze potrawy z Zielonej Chociny
Gość kulinarnej potyczki i rodzinnego grillowania Krzysztof Szulborski i szefowa LGD Sandry Brdy Grażyna Wera-Malatyńska (z prawej) próbują najlepsze potrawy z Zielonej Chociny Aleksander Knitter
Niemiłosierny upał i przepyszne regionalne jedzenie z pogranicza Borów i Kaszub - to dwa główne "dania" Kulinarnej bitwy regionów w parku 1000-lecia. Zamiarem organizatorów było zorganizowanie wspólnego rodzinnego grillowania. To się nie udało, bo w parku 1000-lecia stanęły w sobotę tylko trzy grille. W grupie dań kaszubskich pierwsze miejsce zajęły panie z KGW w Zielonej Chocinie, a wyróżnienie trafiło do KGW w Czapiewicach. Golonkę w kapuście ze szmurowaną kapustą po staropolsku przyrządziły sołtyska Zielonej Chociny Iwona Wysocka z teściową Renatą Wysocką oraz Wanda Osowska. Wśród dań borowiackich najwyżej oceniono potrawy przyrządzone przez reprezentantki z KGW w Legbądzie, a wyróżniono KGW w Rzepicznej.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska